Uw Incura Pro app is vernieuwd!
Geplaatst door Martine Huitenga op 21 December 2017 03:55 PM

De aflopen periode hebben we gewerkt aan vernieuwde functies, een verbeterde prestatie en een moderne lay-out. Mede dankzij uw tips en ideeën is de app gebruiksvriendelijker geworden. U kunt makkelijker navigeren en de koppeling met uw Incura is stabieler geworden. De vernieuwde app is beschikbaar voor iOS (Apple) en Android.

Bestaande gebruikers

• iOS (Apple): Ziet u 'Versie 2' vermeld staan binnen de Apple App Store? Dan is de vernieuwde versie van de Incura Pro app voor u beschikbaar. U kunt vanaf dat moment de app (handmatig) gratis updaten. Mogelijk vindt de update op uw toestel automatisch plaats, dit is afhankelijk van uw instellingen.
  • Android: U kunt de vernieuwde app via bovenstaande link downloaden. Wij adviseren u om de oude Incura Pro app (Versie 1) te verwijderen op uw toestel omdat deze binnenkort niet langer ondersteund wordt.
Let op: heeft u de nieuwe versie van de Incura Pro app op uw toestel? Dan dient u vanuit veiligheidsoverwegingen eenmalig een nieuwe pincode kiezen om te kunnen inloggen. Hoe werkt dit? Bekijk de video of onderstaande instructie:
  1. Open de Incura Pro app.
  2. Vul uw Incura gebruikersnaam en wachtwoord in (gelijk aan de desktopversie) en tik op INLOGGEN.
  3. Binnen enkele minuten ontvangt u een eenmalige SMS met een pincode op het telefoonnummer dat geregistreerd staat in de desktopversie van Incura. Voer de pincode in en tik op CONTROLEREN.
  4. Kies een zelfbedachte 5-cijferige pincode. U kunt daarnaast ook kiezen voor inloggen met vingerafdruk (afhankelijk van uw smartphone).
  5. U kunt nu inloggen met uw pincode.

Nieuwe gebruikers
Bent u een nieuwe gebruiker? Dan kunt u de vernieuwde app gratis downloaden vanaf bovenstaande data. Controleer altijd of u 'Versie 2' vermeld ziet staan binnen de Google Play Store / Apple App Store. Zo weet u zeker dat u beschikt over de nieuwste versie. Om gebruik te kunnen maken van de app dient u enkele handelingen binnen Incura te verrichten en een pincode te kiezen. Hoe werkt dit? Bekijk de video of de Handleiding Incura Pro app - Versie 2

Goed om te weten

• Heeft u deelgenomen aan de pilot? Dan dient u eerst de app van uw toestel te verwijderen en opnieuw te installeren.
  • Net als voorheen wordt er geen informatie opgeslagen op uw toestel. Elk scherm dat u binnen de app opent, wordt direct vanuit Incura gevuld. Zodra het scherm wordt gesloten is de informatie niet meer op uw toestel aanwezig.

Wat is er nieuw?

Lay-out

• Eigentijds ontwerp
  • Verbeterde ondersteuning van grotere beeldschermen (zoals tablets)
  • Verbeterde navigatie en modern ‘hamburger’-menu
Verbeterde techniek
  • Toekomstbestendig: nieuwe functionaliteiten kunnen eenvoudiger gerealiseerd worden
  • Stabielere koppeling met uw Incura op verschillende toestellen
  • Binnen de invoervelden kunt u alle (lees)tekens gebruiken, inclusief emoticons/emoji's
  • U kunt meer tekst invoeren, de tekstruimte is gelijk aan die binnen Incura
  • Verbeterde integratie van de vingerafdruk-scan
  • Eenvoudig inloggen met een zelf gekozen pincode of vingerafdruk
Agenda
  • In de agenda worden momenteel geen foto's meer vertoond. Op korte termijn komt deze functie weer beschikbaar.
  • Het is nu mogelijk om notities in de agenda te plaatsen.
  • U kunt verschillende afspraaktypes aan de agenda toevoegen. De afspraaktypes uit Incura zijn met naam en kleur beschikbaar in de app. Zo kunt u op kleur en eigenschappen in de agenda plaatsen.
  • Afspraak herinneringen tonen meer informatie zoals de datum en tijd.
  • U kunt binnen de agenda zoeken op zowel geslachtsnaam als partnernaam.
  • Geoptimaliseerde leesbaarheid.
  • Gebruikt u Incura GGZ? Dan kunt u vanaf nu notities maken in de agenda. U kunt op dit moment nog geen afspraken via de app maken. Deze functionaliteit komt begin 2018 voor u beschikbaar.
Taken en Signaleringen
  • De patiëntnaam bij een taak is nu ook zichtbaar binnen de app.
Dossier
  • De naam van de partner én de eigen naam (geslachtsnaam) zijn zichtbaar en op te zoeken binnen de app.
  • Door eenvoudig te swipen vindt u de belangrijkste informatie uit Incura. De onderdelen hoeven niet meer apart te worden geopend.
  • Maak via herkenbare buttons snel gebruik van Media, Mail, SMS, Bellen en Locatie (om uw route te plannen).
  • De keuze voor de juiste episode is ook verduidelijkt. Deze functie wordt op korte termijn verder geoptimaliseerd.
  • U kunt direct vanuit het dossier een media opname maken.
Media
  • De mediabibliotheek biedt meer overzicht
  • U kunt mediabestanden vanuit de app nu ook lokaal opslaan.
  • Door te tikken op een mediabestand kan het bestand worden geopend, opgeslagen op uw toestel, opnieuw ge-upload en verwijderd worden.
  • U kunt geen bestanden van 200 MB of groter uploaden. De status van het mediabestand laat vanaf nu ook zien wanneer een bestand te groot is. Als u een video van hoge kwaliteit maakt, kan dit zorgen voor een groot mediabestand. U kunt dit voorkomen door een video te maken op lagere kwaliteit, bekijk hiervoor de camera-instellingen van uw toestel.
  • Als een opgenomen bestand naar Incura is geüpload, wordt deze pas na een uur van uw toestel verwijderd. Zo kunt u tijdens een sessie op uw gemak het bestand terugkijken.
  • Zolang een bestand niet geüpload kan worden, blijft deze in de app bewaard. U zult dus niet snel bestanden kwijtraken. Werkt het uploaden niet, bijvoorbeeld omdat het bestand te groot is? Dan kunt u het bestand lokaal opslaan, bewerken en via een andere route opslaan binnen Incura. Bewerkt u het bestand op uw toestel? Dan kunt u deze direct via de app uploaden via 'Externe bestanden uploaden'.
 Kijk voor meer informatie in de Handleiding Incura Pro app - Versie 2
(7 stem(men))