TIP - Niet-verzekerde zorg en/of producten aan patiënten factureren
Geplaatst door Administrator Winbase op 24 augustus 2021 06:05 PM

Onderstaande stappen helpen u om zorg die niet door de verzekeraar vergoed wordt of producten aan patiënten te factureren.

Stap 1: Voeg de prestatiecode voor het product toe via Stamgegevens - Financieel – Prestaties met de knop ‘Nieuw’.

Stap 2: Voeg het tarief toe aan de tarieflijst voor patiënten via Stamgegevens – Financieel – Tarifering – Tarieflijsten. Klik op ‘Toon tarieven’ en voeg het tarief toe met de knop ‘Nieuw’.
Meer informatie kun je hier vinden.

Stap 3: Maak de overeenkomst aan in het patiëntdossier met de knop ‘Nieuw’.

Stap 4: Voeg de te factureren prestatie in de Agenda / het Behandeljournaal toe. Open vervolgens de gemaakte afspraak en wijzig de prestatiecode naar de prestatiecode die u heeft aangemaakt hiervoor.

Stap 5: Factureren – de factuur kan aan de patiënt gefactureerd worden. Selecteer hiervoor de periode waar de afspraak in valt.

Via Stamgegevens - Correspondentie - Sjablonen kunt u het factuursjabloon voor particuliere facturen aanmaken of aanpassen.
Indien u tijdens de facturatie toch nog problemen ondervindt, kan de handleiding controlemeldingen u verder helpen.

(1 stem(men))