Kennisbank : FAQ > Praktische tips

Om te controleren welke versie uw webbrowser heeft kunt u de volgende links of antwoord raadplegen:

Internet Explorer: http://nl.wikihow.com/Controleren-welke-versie-van-Internet-Explorer-je-hebt

Firefox: https://support.mozilla.org/nl/kb/zien-welke-versie-van-firefox-u-gebruikt

Google Chrome: open de browser. Klik op het pictogram met de drie strepen en vervolgens op Over Google Chrome.  

Controleer via onderstaande links van welk besturingssysteem u gebruik maakt:

Windows: http://nl.wikihow.com/Controleren-welke-versie-van-Windows-je-hebt

Apple/Mac: https://support.apple.com/nl-nl/HT201260

Wanneer u een ‘&‘ typt maar u krijgt daarvoor in de plaats een ‘_’  of u typt ‘*’, maar er verschijnt een ‘(’…

… u typt ‘?’, maar er verschijnt een ‘=’…

... dan staat de taal van uw toetsenbord waarschijnlijk in een verkeerde taal. U lost dit vaak heel eenvoudig op door op uw toetsenbord even de (linker)CTRL- in combinatie de (linker)SHIFT-toets even kort tegelijk in te drukken. Hiermee wisselt u de ingestelde taal van uw pc.

 

tags: toetsenbordtaal

Wanneer u Incura een tijdje niet actief gebruikt – dat wil zeggen dat u een langere periode in het programma geen handelingen uitvoert – dan wordt u op een gegeven moment vanzelf uitgelogd. Incura wordt op die manier automatisch vergrendeld en maakt dat u opnieuw moet inloggen om weer met het programma verder te kunnen werken.

Incura gaat hierin mee in de veiligheidseisen die aan software gesteld wordt, waarin o.a. een conditie als deze is meegenomen. De zogenaamde ‘uitlogtijd’ die hierdoor standaard op de achtergrond is ingesteld, staat op precies 50 minuten. U kunt deze uitlogtijd niet zelf beïnvloeden en zal door ons ook niet worden aangepast.

Wordt u eerder uitlogd dan 50 minuten? Dan komt dit niet omdat bij u de instellingen in het programma zelf anders zijn, maar ligt de oorzaak bij ‘het op zwart gaan’ (energiebeheer) van uw monitor, schermbeveiligingen/screensavers of het in werking gaan van de slaapstand van het apparaat waar u Incura op gebruikt.

U kunt het te snel uitloggen uit Incura in de meeste gevallen dus zelf eenvoudig tegengaan. In de handleiding Praktische tips (hoofdstuk 12) wordt kort toegelicht waar u deze opties op uw computer kunt vinden.

tags: uitloggen, sessie verlopen, opnieuw aanmelden

Om derden toe te voegen zoals medische specialisten, huisartsen, bedrijfsartsen et cetera, is het nodig om zorgverlenergegevens aan deze ‘Personen’ te koppelen om ervoor te zorgen dat u naderhand deze derden ook vanuit de patiëntdossiers kunt selecteren. Anders gezegd: u kunt geen personen in een patiëntdossier selecteren als deze geen zorgverlenergegevens heeft.

In de figuur hieronder is weergegeven hoe u zorgverlenergegevens kunt toevoegen door vanuit Personen onder ‘Zorgverlenergegevens’ op de knop ‘Nieuw’ te klikken.
(Personen zit onder Dashboard > Stamgegevens > Relaties > Personen)

Nu kunt u er echter tegenaan lopen dat het aantal AGB-groepen achter het label ‘Persoonlijke AGB code’ niet toereikend is. In dat geval zijn niet alle AGB-groepen bij u actief gezet. Bij oplevering van uw database worden niet standaard alle groepen actief uitgeleverd, omdat dit ellenlange selectielijsten in de hand zou werken.

U kunt deze AGB-groepen zelf actief zetten door vanuit het Dashboard te gaan naar Stamgegevens > Coderingen > AGB > Disciplines. Vervolgens verschijnt het scherm zoals getoond in onderstaande figuur.

Hier selecteert u de AGB discipline welke u mist bij Personen en klikt u op de knop ‘Actief/Inactief’. Nu komt er een vinkje bij deze discipline te staan in de kolom ‘Actief’ waardoor deze nu ook bij Personen selecteerbaar is.

Uw constatering is dat het scherm wit blijft na het inloggen op Incura.
Vermoedelijk gebruikt u dan Internet Explorer, in het bijzonder versie 11 of hoger.

Om het probleem van het witte scherm op te lossen dient de zgn. 'compatibileitsweergave' aangezet te worden voor Incura. Dit kunt u doen door in Internet Explorer te gaan naar Extra > Instellingen voor Compatibiliteitsweergave:

Typ in de pop-up die dan verschijnt de tekst https://login.incuraepd.nl in (indien dit niet al automatisch staat ingevuld) en klik op de knop 'Toevoegen'. Zet alle vinkjes linksonder in deze pop-up aan en klik op de knop 'Sluiten'.
Logt u nu opnieuw in op Incura, dan verschijnt het witte scherm niet langer en komt u terecht in het Dashboard van Incura.

Zie de bijlage voor de volledige instructie!

Let op! Ziet u het menu van Internet Explorer niet, dan kunt u dit oproepen middels de ALT-toets van het toetsenbord.

tags: Compatibiliteitsweergave wit compatibiliteit modus