Kennisbank : Archief > Jaarwerk

Het Jaarwerk 2018 voor Incura Volwassenen GGZ is nu beschikbaar. Goed om te weten is dat Incura voortaan een helder onderscheid zal maken tussen de jaarwerk-functies voor de Volwassenen GGZ en de Jeugd GGZ.

Voor de juiste registratie van de afgelopen jaarovergang is het belangrijk dat u binnen Incura het jaarwerk uitvoert. Dit wordt stap-voor-stap aan u uitgelegd in de Handleiding Jaarwerk 2018 (zie onderaan deze pagina).

Het jaarwerk bestaat grofweg uit twee hoofdonderdelen:

  • de jaarwerkstappen in Incura Zorg (EPD)
  • de jaarovergang in de Incura Boekhouding

Zoals u in de handleiding kunt lezen, verloopt de jaarovergang in de boekhouding vrijwel automatisch. De overige jaarwerkstappen voor de Volwassenen GGZ kunt u vanaf dit moment afronden.

Het jaarwerk 2018 voor Incura Fysio, Logo, OT & Ergo is nu beschikbaar.
Voor de overgang naar het nieuwe jaar is het belangrijk dat u binnen Incura het jaarwerk uitvoert. Dit wordt stap-voor-stap aan u uitgelegd in de Handleiding Jaarwerk 2018 (zie onderaan deze pagina).

Het jaarwerk bestaat grofweg uit twee hoofdonderdelen:

  • de jaarwerkstappen in Incura Zorg (EPD)
  • het jaarwerk in de Incura Boekhouding

Het is belangrijk om straks eerst het jaarwerk binnen Incura Zorg uit te voeren en daarna verder te gaan met de boekhouding.

Zorgvergoeding
Voor de fysiotherapie en oefentherapie adviseren we om een contract af te sluiten met Zorgvergoeding. Heeft u nog geen contract voor 2018? Sluit deze dan af.

Uitgangspunt
De financiële administratie loopt in Incura per jaar. De vergoedingsruimte vanuit de aanvullende polissen wordt per jaar opnieuw vastgelegd. Voor ieder jaar dient u daarom nieuwe overeenkomsten aan te maken (dit gebeurt automatisch door middel van het doorlopen van de jaarwerkstappen later deze maand). De zorginhoudelijke administratie loopt niet per jaar. Episodes lopen gewoon door in het nieuwe jaar. U hoeft deze niet af te sluiten. Hier hoeft u in het geval van de jaarovergang dus geen wijzigingen in door te voeren.

Prestatiecodes
Voor fysiotherapie, oefentherapie en ergotherapie zijn er geen wijzigingen in de prestatiecodes ten opzichte van 2017. De nieuwe prestatiecodes voor logopedie zullen samen met het jaarwerk 2018 beschikbaar worden binnen Incura.

Boekhouding

  • Op 1 januari 2018 is automatisch een nieuw boekjaar (plank) aangemaakt met alle benodigde dagboeken (mappen). Er is geen specifieke handeling nodig om het nieuwe jaar in te richten of het oude jaar af te sluiten. Zodra u de boekhouding opent wordt het nieuwe boekjaar aangemaakt. Het is daarom noodzakelijk om de boekhouding een keer te openen voordat u facturen gaat aanmaken in 2018, of gaat crediteren. Zodra de bankmutaties in 2018 in de Dagboekbank verschijnen, kunt u deze gelijk gaan verwerken.
  • In de boekhouding bepaalt de factuurdatum het boekjaar waarin uw omzet wordt geboekt. Gaat u in januari de zittingen van december factureren? Zet dan de factuurdatum op 31-12-2017, zo komt de omzet in het juiste boekjaar.

Tijdens stap 3 van het jaarwerk kunt u onderstaande foutmelding tegenkomen. Er is dan een onjuist e-mailadres op het patiëntformulier ingevuld.

Ongeldig emailadres
Foutmelding (228)

Dit kunt u op de volgende manier oplossen:

1. maak een overzicht Patiënten 
2. sorteer de kolom e-mail 2 x, dus van Z ---> A
3. u kunt de afwijkende e-mailadressen nu visueel controleren
4. foutieven e-mailadressen kunt u op het patiëntformulier corrigeren
5. daarna kunt u de COV opnieuw uitvoeren en zal de foutmelding niet meer verschijnen