Kennisbank : FAQ > MeldingenWanneer u deze foutmelding in Incura ziet dan heeft u malware op uw pc staan. Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. Wanneer uw pc met Malware is geïnfecteerd kunt u Incura, delen van Incura en vaak ook andere websites niet meer gebruiken.

Het is dus erg belangrijk dat u uw computer vrij houdt van deze kwaadwillende software.

Meer over Malware en hoe deze te verwijderen leest u in de FAQ Hoe verwijder ik Malware van mijn pc?

Tijdens het opslaan van het formulier ‘Verwijzing’ treedt de foutmelding “Object reference not set to an instance of an object” op.

Wanneer dit gebeurt dan ligt de fout in het niet volledig zijn onderhouden van de gegevens van de Verwijzer. De naam van de verwijzer wordt dan in het daarvoor bestemde veld getoond als (bijv.) Hofman-van Vliet, C.: Achter deze naam hoort echter nog te staan: Huisarts, niet nader gespecificeerd (of iets vergelijkbaars).

(NB: indien het u niet lukt om uit het formulier Verwijzing te komen, omdat de foutmelding blijft komen, kunt u op de knop ‘Annuleren’ klikken. )

Dit probleem is op te lossen door de zorgverlenergegevens van de verwijzer bij de Relaties > Personen > te vervolledigen met:

  • Persoonlijke AGB-code
    Let u er hierbij op dat beide velden hier zijn ingevuld. Dus i.g.v. een huisarts kiest u hier voor ’01 Huisartsen’ en in het veld erachter moet de AGB-code zijn ingevuld OF ‘000000’.
  • de subberoepsgroep. Bijvoorbeeld ‘0100 Huisartsen, niet nader gespecificeerd’

U komt hier door onder in het detailscherm van de Persoon te dubbelklikken op de regel onder Zorgverlenergegevens.


Wanneer u dit heeft aangevuld en bewaard, keert u terug naar het formulier Verwijzing van de patiënt waar de fout zich voordeed, daar haalt u de verwijzer eerst weg en selecteert deze opnieuw. Probleem moet nu zijn opgelost.

 

Tag: verwijsformulier

Wanneer een gebruiker in Incura de melding “U heeft geen rechten om dit dossier te openen” krijgt zodra hij of zij een dossier willen openen, dan is er mogelijk geen rol gekoppeld aan dit Incura-account. De admin-gebruiker (doorgaans de praktijkhouder) kan dan via Beheer > Gebruikersbeheer het account van de Incura-gebruiker openen en onder de Functie autorisaties klikken op de knop ‘Nieuw’ bij Rollen.

Na het toekennen van een rol (meestal kiest men hier voor Therapeut of Administratief medewerker) kan de gebruiker de dossiers openen.