Kennisbank : FAQ > Agenda

Afspraaktypes vindt u onder Instellingen > Globale instellingen, onderin de pagina in het onderdeel 'Agenda'.

Als u in de agenda een melding ziet dat er al een afspraak aanwezig is met de vraag of u toch door wilt gaan met het inplannen van de afspraak, dan kunt u de melding doorklikken met 'Ja' als u door wilt gaan en met 'Nee' als u geen overlappende afspraken in de agenda wilt.
Als u standaard overlappende afspraken wilt toestaan, dan kunt u dit aangeven in de instellingen van uw eigen agenda. U klikt op ‘Instellingen’ rechts bovenin de agenda, dan op ‘Wijzigen’ en u zet het vinkje aan bij ‘Toestaan overlappende afspraken’.
Dit kunt u alleen voor uw eigen agenda aanpassen. Als dit ook voor collega’s aangepast moet worden, moeten de collega’s de instellingen in hun eigen agenda wijzigen als ze ingelogd zijn in Incura.

Het niet getoond worden van de zogeheten ‘Agenda-informatie’ komt meestal voor bij gebruikers die pas aan Incura zijn toegevoegd. Door nog onbekende reden komt de eigenschap ‘Agenda-informatie’ bij het aanmaken van het account niet mee en levert dit op dat de nieuwe gebruiker ‘lege’ afspraken/behandelingen in diens Agenda ziet staan.

Hoe op te lossen?

  1. Log in onder het account van de gebruiker die deze situatie ervaart.
  2. Open de Agenda.
  3. Klik rechts bovenin de Agenda op de knop ‘Instellingen’.
  4. Klik op de knop ‘Globale instellingen doorvoeren’.
    Let op: hiermee worden eventueel reeds aangebrachte wijzigingen op de tabbladen ‘Algemeen’, ‘Werktijden’ en ‘Uiterlijk / Gedrag’ weer teruggezet naar fabrieksinstellingen.
  5. Sluit de Agenda af en start deze opnieuw op (soms kan het zelfs nodig zijn even helemaal uit Incura uit- en in te loggen).
  6. De Agenda-informatie moet nu zichtbaar zijn.

 

Wanneer u vanuit een aanmelding of patiëntdossier de Agenda opent om een afspraak in te plannen, wordt er rekening gehouden met de gegevens van de patiënt in kwestie. U ziet dan midden bovenin uw Agenda de naam van de patiënt en eventueel ook de naam van een behandelepisode genoemd staan. Dit heet een ‘afspraakfilter’.

Wilt u daarna voor een andere patiënt een afspraak maken, dan is dit het niet handig dat dit ‘afspraakfilter’ van de voorgaande patiënt nog actief is. Zo’n afspraakfilter kunt u daarom loskoppelen door middel van een kruisje achter het filter: