Kennisbank : FAQ > Tablet/iPad

Van iPhones en iPads waar IOS versie 8.1 op draait is inmiddels bekend dat de camerafunctie het soms niet doet. Het beeld blijft dan op zwart of de bestanden worden niet naar het dossier opgeslagen.

Dit blijkt te worden veroorzaakt door een fout in de IOS versie. Inmiddels is er een nieuwe update van Apple beschikbaar, namelijk versie 8.1.1, waarin ze dit probleem hebben opgelost. Advies is dus om de IOS versie van de iPhone of iPad te upgraden naar de meest recente versie.

Het gebruik van de app is veilig. De inlogprocedure gaat via uw inloggegevens van uw desktop versie met een éénmalige sms als extra controle.
Deze sms controle verloopt via uw mobiele nummer dat al in het systeem bekend is. Vervolgens kunt u met een eigen pincode de app beveiligen. Dus een niet makkelijk te raden pincode is hierbij belangrijk. Ook kan de vingerafdruk gekozen worden voor het inloggen in de app.

Bovendien moet u het gebruik van de app eerst instellen in uw desktop versie. Hoe u de app activeert, leest u in de handleiding in hoofdstuk 1 'App activeren'. Zodra u deze toegang heeft geactiveerd, kunt u binnen uw desktop versie expliciet toegang geven aan elke medewerker die gebruik wil maken van de app.
Tot slot is de app zo gebouwd dat er geen gegevens permanent worden opgeslagen op uw telefoon. Deze veiligheidsmaatregel is genomen om te borgen dat patiëntgegevens, in geval van verlies of diefstal van de apparatuur, voor derden niet beschikbaar zijn. Dit betekent wel dat u altijd online moet zijn wilt u de app kunnen gebruiken.