Kennisbank : FAQ > Overzichten

Wanneer u via Dashboard > Overzichten geen overzichten ziet, dan komt dit doordat het account waarmee u bent ingelogd, niet geautoriseerd is voor overzichten.

 

Via Beheer > Gebruikersbeheer kan de persoon die binnen uw praktijk de accounts beheert, als volgt de autorisatie voor overzichten toekennen:

  • Dubbelklik op het gebruikersaccount van de medewerker in kwestie
  • Klik op de knop ‘Wijzigen’ om wijzigingen te kunnen aanbrengen
  • Plaats (indien nog niet aanwezig) in het deelvenster ‘Functieautorisaties’ een vinkje achter ‘Overzichten beheerder (zorginhoudelijk)’
  • Klik op het icoontje dat wordt voorgesteld door een velletje beschreven papier achter het vinkje
  • Vink in de pop-up ‘Beheer Overzichten’ alle overzichten aan waar deze gebruiker over moet kunnen beschikken

Via 'Gebruikersbeheer' kunt u per gebruiker aangeven welk overzicht zichtbaar zal zijn voor de desbetreffende gebruiker. Hiermee heeft u zelf in de hand wie welk overzicht kan zien en mag gebruiken.

Hoe autoriseert u een medewerker voor een specifiek overzicht?
Vanuit het Dashboard gaat u naar Beheer > Gebruikersbeheer en dubbelklikt op de gebruiker. Klik eerst op de knop 

Bij 'Functie-autorisaties' vinkt u ‘Overzichten beheerder (zorginhoudelijk)’ aan waarna er een icoon verschijnt achter deze optie: 

Klik op het icoon en onderstaande pop-up verschijnt:Vink de overzichten uit die de desbetreffende gebruiker niet mag zien. Wanneer de desbetreffende gebruiker in het Dashboard rechtsonder de optie 'Overzichten' aanklikt, zal de medewerker in zijn/haar scherm te overzichten te zien krijgen die passen bij de ingestelde autorisatie.

In Incura kunt u op een eenvoudige manier verschillende overzichten maken die u inzicht geven in uw praktijk. Heel handig om te weten waar je als praktijk staat!

Maak eenvoudig overzichten van o.a. uw patienten, alle medewerkers of alle behandelingen. Bovendien kunt u de overzichten specifieren door kolommen te verslepen. Maak een overzicht van alle behandelingen en versleep vervolgens de kolom 'Behandelaar'. Alle informatie omtrent de behandelingen worden nu gesorteerd naar de behandelaar. Op deze manier ziet u bijvoorbeeld het aantal behandelingen en de totale omzet per behandelaar. Versleep ook de kolom 'Verrichting' en zie wat er gebeurd! De mogelijkheden zijn eindeloos door kolommen op deze manier te combineren. 

Misschien nog een “leuke tip” toevoegen. Bijvoorbeeld meer inzicht in je praktijk? Het Incura “overzicht”, “behandelingen” geeft heel veel inzicht in je praktijk. Als je de periode vanaf 1-1-2014 t/m “vandaag” kiest krijg je binnen een paar seconden een lange lijst. Deze lijst kan je snel “omtoveren” tot een inzichtelijk overzicht door een van de kolommen naar boven te schuiven. Bijvoorbeeld door de kolom “behandelaar” naar boven te schuiven krijg je de omzet per behandelaar te zien. Als je ook nog de “verrichting” erbij zet dan krijg je per behandelaar de totalen per prestatiecode te zien. Ook kan je zo de “debiteur” naar boven schuiven. Je ziet dan exact de omzet per verzekeraar. De mogelijkheden zijn eindeloos door kolommen te combineren

Ook het overzicht “spiegelinformatie” bevat veel interessante informatie m.b.t. het gemiddelde aantal zittingen per verzekering of verzekeringsgroep. Erg handig om te weten waar je staat als praktijk.

Maak een overzicht van alle behandelingen en versleep vervolgens de kolom 'Behandelaar'. Alle informatie omtrent de behandelingen worden nu gesorteerd op de behandelaar. Op deze manier ziet u bijvoorbeeld het aantal behandelingen en de totale omzet per behandelaar. Versleep ook de kolom 'Verrichting' en zie wat er gebeurd! De mogelijkheden zijn eindeloos door kolommen op deze manier te combineren.

Ook het overzicht 'Spiegelinformatie' bevat veel interessante informatie m.b.t. het gemiddelde aantal zittingen per verzekering of verzekeringsgroep. 

Tag: Overzicht, inzicht, 

Om overzichten van gewerkte uren per medewerker te genereren in Incura kunt u bij de overzichten gebruik maken van Management > Overzichten > Medewerkersafrekening.

Hier geeft u een periode op waarover u de gewerkte uren wilt opvragen en klikt u op de knop ‘Toon overzicht’.

De gewerkte uren worden hierin op twee manieren in getoond:

  1. Kolom ‘Gewerkte uren prestatie’. Deze uren laten het totaal aantal uren zien die de medewerker heeft gewerkt, uitgedrukt in de uren die de opgeleverde prestatiecodes vertegenwoordigd. Om te weten te komen hoeveel tijd er achter elke prestatiecode zit gaat u vanuit het Dashboard naar Stamgegevens > Financieel > Prestaties > kolom ‘Aantal/duur’.
  2. Kolom ‘Gewerkte uren afspraak’. Deze uren laten het totaal aantal uren zien die de medewerker heeft gewerkt, uitgedrukt in de tijd die de afspraak in de Agenda inneemt.

NB: op het moment is een dergelijk overzicht niet beschikbaar voor Incura GGZ.

tags: urenoverzicht, urenoverzichten

 

Als u een overzicht probeert te maken met behulp van het vinkje 'Actief', kan het voorkomen dat Incura het vinkje niet meteen pakt. Waardoor er dus te veel resultaten in het overzicht komen. Wij raden u dan aan om het vinkje even uit en aan te vinken, en dan het overzicht opnieuw te maken. Het goede overzicht zou nu moeten verschijnen.