RSS feed
Nieuws
May
13
Geplaatst door Support1 Incura-Abakus op 13 mei 2019 11:19 AM

Update: 14 mei 2019, 12.45 uur

Het lijkt er op dat de storing zich niet meer voordoet nadat we gisteravond extra onderhoudswerkzaamheden hebben uitgevoerd. We hebben nu een aantal voorzorgsmaatregelen genomen maar we hebben vooralsnog niet kunnen achterhalen wat nu de precieze oorzaak is. Uiteraard zijn we nog altijd bezig, in samenwerking met onze partners, om uit te zoeken waar de storing door veroorzaakt wordt.

Mocht u opnieuw dezelfde storing ondervinden (niet kunnen inloggen in Incura of dat Incura trager reageert dan gebruikelijk), dan adviseren wij u Incura af te sluiten en op een later moment opnieuw te starten.

Update: 13 mei 2019, 16.25 uur

Zojuist bent u per e-mail door ons geïnformeerd over de huidige stand van zaken omtrent de recente storingen. Hieronder treft u de verstrekte informatie aan.

Vanwege recente gebeurtenissen omtrent het niet of beperkt beschikbaar zijn van uw Incura, willen wij u graag op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken.
Allereerst bieden wij u onze oprechte excuses aan voor het ongemak dat u de afgelopen weken hiervan heeft ondervonden.

De afgelopen jaren hebben we juist fors geïnvesteerd in het stabiliseren en beveiligen van onze software. Zo hebben we samen met onze partners een stabiele, snelle
en veilige omgeving neergezet. Desondanks zijn we er deze maand niet in geslaagd u te voorzien van een stabiele Incura omgeving.

In de eerste instantie dachten wij de oorzaak van de afgelopen storingen te hebben gevonden en opgelost. Helaas blijkt de oorzaak complexer te zijn dan wij vooraf hadden ingeschat.
Inmiddels zitten we op het juiste spoor, zijn al onze partners hierbij betrokken en stellen we met elkaar alles in het werk om tot een definitieve oplossing te komen.

Op dit moment durven we nog geen directe verwachting uit te spreken wanneer we de storing volledig hebben opgelost. Dit heeft te maken met het feit dat de storing zich niet continu voordoet en daardoor lastiger is te achterhalen. Mocht de storing zich onverhoopt nogmaals voordoen, dan adviseren wij u Incura af te sluiten en op een later moment opnieuw te starten.

Preventief zal er vanavond extra onderhoud plaatsvinden vanaf 22.00 uur. Dit zal maximaal één uur in beslag nemen. Tijdens deze onderhoudswerkzaamheden kunt u mogelijk niet werken in Incura.

Op deze supportsite houden wij u verder op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wij hopen dat wij op uw begrip kunnen rekenen en wij danken u bij voorbaat voor het in ons gestelde vertrouwen.