RSS feed
Nieuws
May
8
Geplaatst door Support1 Incura-Abakus op 08 mei 2020 03:03 PM

De laatste berichten vanuit de overheid met betrekking tot de maatregelen rond het corona virus lijken een voorzichtige versoepeling te geven. Een groot deel van onze klanten heeft meteen ingespeeld op de gewijzigde omstandigheden. Een ander deel is wat afwachtend en wijzigt zijn of haar werkwijze pas later. Dat online behandelen er wel in gaat blijven als extra optie, is nu wel duidelijk. We zullen dat dan ook de komende maanden steeds verder gaan ondersteunen. Dat moet helaas tussendoor want onze ‘ontwikkel-roadmap’ zit bomvol met “moetjes” vanwege alle overheidseisen die al ver vooruit gepland stonden.

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan om je in deze tijd te helpen en wat kun je van ons binnenkort verwachten:

  • De gewijzigde tarieven en prestatiecodes voor online behandelen hebben we continue toegevoegd in het jaarwerk, waardoor iedereen snel de beschikking had over de juiste tarieven. Deze zijn te vinden als “tarieflijst alternatief” omdat de tarieven en prestaties voor het online behandelen bij sommige verzekeraars mogelijk weer worden teruggedraaid zodra de situatie genormaliseerd is.
  • We hebben nieuwe grootboekrekeningen in de Incura boekhouding aangemaakt om de verschillende overheidsregelingen zoals NOW, continuïteitsbijdrage zorgverzekeraars enz. ter ondersteuning van je praktijk/instelling te kunnen vastleggen. De accountant of boekhouder kan dan later eenvoudig deze “andere” inkomsten terugvinden, want achteraf moeten deze regelingen gecontroleerd worden.
  • Het veilig beeldbellen is in zeer korte tijd beschikbaar gesteld aan onze klanten. Normaal gesproken gaat daar een testtraject van enkele maanden aan vooraf. Dat hebben we nu helaas niet kunnen doen. Daarom heeft WeSeeDo in het begin best wel wat problemen gegeven maar inmiddels is de dienst stabiel en veel klanten maken hier gebruik van. Het voordeel van WeSeeDo is dat het volledig voldoet aan de privacy-eisen en dat de patiënten alleen maar op een link hoeven te klikken zonder externe programma’s te installeren.
  • Zeer binnenkort is ook de eerste fase van de integratie met het beeldbellen via WeSeeDo beschikbaar. Via een vinkje in de agenda kun je aangeven of dit een beeldbel-afspraak is en de afspraak wordt dan meteen in de wachtkamer gezet van WeSeeDo. Vanuit de agenda kun je dan ook meteen weer door naar de WeseeDo omgeving.

We hebben diverse handige tips & tricks hier op onze supportsite verzameld die jou wellicht goed van pas komen tijdens deze corona tijd.

Eric de Boer
Algemeen Directeur