RSS feed
Nieuws
May
3
Geplaatst door Support1 Incura-Abakus op 03 mei 2021 02:13 PM

Sandy is medewerker bij Customer Support en geeft je graag hieronder een paar handige tips zodat je makkelijk en snel verder kan in Incura!

  • TIP 1 | GGZ: wat te doen als een tarief niet gevonden wordt en het bijwerken van een traject niet lukt
  • TIP 2 | Overzichten: hoe gebruik je het overzicht Omzet(verwachting)?

Lees hieronder de verdere uitleg van deze handige tips!

TIP 1 | GGZ: wat te doen als een tarief niet gevonden wordt en het bijwerken van een traject niet lukt

Als je een BGGZ of SGGZ factuur aanmaakt voor de verzekering, zie je soms de melding . Hieronder lees je mogelijkheden om dit op te lossen.

Als eerste dubbelklik je op de controlemelding in de facturatie, zodat je in het traject van de patiënt terecht komt. In het traject zie je de informatie die belangrijk is voor de facturatie.
Staat er bij facturatie instellingen geen verzekeraar ingevuld, maar de patiëntnaam? Klik bij ‘Restitutie’ dan ‘Nee’ aan en vul als debiteur de verzekeraar in.

Zie je de verzekeraar wel als debiteur, maar staat er geen contract ingevuld?

Klik dan op  bovenin het scherm.
Werkt de knop ‘Bijwerken’ niet? Contoleer dan of er wel een contract is aangemaakt voor de betreffende verzekeraar via Dashboard: Beheer > Relaties > Concerns > en dubbelklik op het concern.

Voeg het contract toe met de knop ‘nieuw’ als deze niet aanwezig is.

Zie je wel een contract maar geen tarieflijst? Koppel dan de tarieflijst via het loepje aan het contract via Dashboard: Beheer > Relaties > Concerns > en dubbelklik op het concern.

TIP 2 | Overzichten: hoe gebruik je het overzicht Omzet(verwachting)?

Zie je soms bedragen op het overzicht Omzet(verwachting) die je niet kunt verklaren? Verwacht je een hoger bedrag dan weergegeven?
De verklaring zit in de selectiecriteria van dit overzicht:

  • Het advies is om eerst alle controlemeldingen in de facturatie op te lossen in de betreffende periode voordat je dit overzicht aanmaakt.
  • Behandelingen die nog niet klaar zijn voor facturatie omdat de facturatiestatus leeg is of ‘niet factureerbaar’ staat, waarvan de behandelstatus op ‘geagendeerd’ staat of waarbij informatie ontbreekt zoals CSI code, tarief, diagnose etc. zullen niet of onvolledig op het overzicht verschijnen. Indien het tarief ontbreekt, zal de behandeling verschijnen met tarief ‘0’.
  • Behandelingen die géén omzet genereren zoals behandelingen met agendastatus ‘verzuimd’ met de keuze om deze behandeling niet bij de patiënt in rekening te brengen, worden niet op het overzicht getoond. Indien hier wel is gekozen om de behandeling in rekening te brengen bij de patiënt, zal deze wel worden getoond.
  • Omdat dit overzicht afhankelijk is van de facturatie kun je de facturatiewizard en dit overzicht niet tegelijkertijd open hebben staan.

Zie ook de handleiding Overzichten: Omzet(verwachting), Behandelingen, Behandelingen (incl diagnose)