Conversatie beginnen

Kunnen de controlemeldingen ook door verschillende medewerkers worden opgelost?

Het is mogelijk voor therapeuten die geen financieel beheerder zijn om de eigen facturatie meldingen te controleren en op te lossen. De beheerder kan dit aanzetten onder Beheer > Gebruikersbeheer door de functie ‘Eigen facturatiecontrole’ aan te vinken (indien geen financieel beheerder).

Hierna ziet elke therapeut met deze rechten de functie op het dashboard.

De therapeut ziet de controlemeldingen in de Facturatie controle. In ‘Stap 1: selectie’ selecteert de therapeut de praktijk en de periode. Vervolgens klikt de therapeut op ‘Controleren’.  

In ‘Stap 2: controlemeldingen’ verschijnt de lijst met meldingen voor de episodes waarvan de therapeut hoofdbehandelaar is. Door te dubbelklikken op de melding navigeert u direct naar de juiste plek. Zodra de melding is opgelost kunt u hercontroleren om te controleren of de melding verdwenen is. Nadat alle meldingen zijn opgelost, kan de wizard gesloten worden door op ‘sluiten’ te klikken.

Nadat alle meldingen zijn weggewerkt kan de financieel beheerder factureren.

LET OP: mocht de facturatie wizard van de financieel beheerder al open staan terwijl de zorgverleners de meldingen controleren, dan dient de financieel beheerder de facturatie wizard eerst te ‘hercontroleren’ voordat de facturen aangemaakt worden.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen