Conversatie beginnen

Waartoe dient de optie ‘Verwerkt’?

Het vinkje ‘Verwerkt’, die u bij iedere factuur onder Beheer facturen aantreft, kunt u zelf een eigen betekenis geven. Er hangt geen specifieke functionaliteit achter. Zo zou u, door deze vink aan te zetten, kunnen aangeven dat u de retourinformatie van de factuur hebt gelezen, maar u kunt het ook gebruiken om voor uzelf aan te geven dat u deze factuur heeft nagelopen en er geen vervolgactie op hoeft te worden genomen.

U kunt een factuur als 'Verwerkt' aanmerken door vanuit Beheer facturen te dubbelklikken op de factuur in het overzicht. Hierdoor wordt het detailscherm van de factuur geopend. Hier vinkt u het hokje ‘Verwerkt’ aan. Bewaren is niet nodig. Door op de knop ‘Terug’ te klikken wordt deze wijziging automatisch opgeslagen.

Het gerucht gaat de ronde dat het vinkje automatisch wordt aangevinkt wanneer de factuur in de boekhouding verwerkt is. Dit is echter niet het geval. Wat wel gebeurt als de factuur in de boekhouding wordt verwerkt, is dat het open bedrag op €0,00 komt te staan. Dit is dus een indicatie vanuit 'Beheer facturen' om te zien dat een factuur verwerkt is in de boekhouding.

Let op: het al dan niet aanwezig zijn van dit vinkje is niet verplicht. Het 'stuurt' immers niets.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen