Conversatie beginnen

AGB-disciplines bij relaties toevoegen

Om relaties toe te voegen zoals medische specialisten, huisartsen, bedrijfsartsen et cetera, is het nodig om zorgverlenergegevens aan deze ‘Personen’ te koppelen om deze zorgverleners ook vanuit de patiëntdossiers te selecteren. Anders gezegd: u kunt geen zorgverlener in een patiëntdossier selecteren als deze geen zorgverlenergegevens heeft.

In de figuur hieronder is weergegeven hoe u zorgverlenergegevens kunt toevoegen door vanuit Personen onder ‘Zorgverlenergegevens’ op de knop ‘Nieuw’ te klikken.
(Personen zit onder Dashboard : Beheer > Relaties > Personen)

Als de AGB-groep die u nodig heeft niet voorkomt in de lijst, komt dat doordat bij oplevering van uw database niet standaard alle groepen actief staan. Dit zou zorgen voor hele lange selectielijsten, wat minder overzichtelijk is.

AGB-groepen zet u zelf actief vanuit het Dashboard via Stamgegevens > Coderingen > AGB > Disciplines. Vervolgens verschijnt het scherm zoals getoond in onderstaande figuur.

Hier selecteert u de AGB discipline welke u mist bij Personen en klikt u op de knop ‘Actief/Inactief’. Nu komt er een vinkje bij deze discipline te staan in de kolom ‘Actief’ waardoor u deze nu ook bij Personen kunt selecteren.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen