Conversatie beginnen

FYS/OT: Kan ik factureren ondanks dat de limiet van Fysiovergoeding al werd bereikt?

Tijdens het doen van het jaarwerk kan bij de stap COV worden gemeld dat het limiet bij Fysiovergoeding is bereikt. Dit betekent dat de stap COV de volgende dag nog eens moet worden uitgevoerd, omdat het limiet dan weer op nul staat. Met de knop ‘Aanvullen ontbrekende gegevens 2014’ wordt het restant aangevuld. In sommige gevallen kan er daardoor een paar dagen overheen gaan voordat uw gehele patiëntenbestand is bijgewerkt op het verkrijgen van verzekeringspakketten.

Wanneer u tussentijds toch al wilt factureren, dan kan dit alleen voor de patiënten waarvoor de verzekeringspakketten zijn ingelezen en overeenkomsten zijn aangemaakt. U zou er dus voor kunnen kiezen om de stappen ‘Voorbereiden overeenkomsten’ en ‘Aanmaken overeenkomsten’ al af te ronden en de eerste facturatie op te starten.

Let op: Tijdens het factureren zullen er nu wel verhoudingsgewijs in ‘Stap 2: Controleren’ van de Facturatiewizard (veel) meer controlemeldingen verschijnen, welke dus slaan op de patiëntdossiers waarvoor de verzekeringspakketten niet zijn ingelezen en de overeenkomsten dus incompleet zijn. Devies is hier om de controlemeldingen te negeren, door te klikken met de knop ‘Volgende’ naar ‘Stap 3: Concepten’ en daar alléén de behandelingen te factureren die naar Vecozo gaan.

Vervolgens doorloopt u de volgende dag het jaarwerk vanaf stap COV opnieuw. U vult de resterende verzekeringspakketten aan met de knop ‘Aanvullen ontbreken gegevens 2014’ en draait de stappen ‘Voorbereiden overeenkomsten’ en ‘Aanmaken overeenkomsten’ opnieuw. U keert terug naar de Facturatiewizard waar het aantal controlemeldingen bij ‘Stap 2: Controleren’ al minder moet zijn (doordat er meer verzekeringspakketten zijn aangevuld).

Dit proces herhaalt u net zolang totdat bij het jaarwerk niet langer de knop ‘Aanvullen ontbreken gegevens 2014’ worden aangeboden.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen