Conversatie beginnen

Declarant als behandelaar (i.g.v. stagiaires)

Indien u medewerkers heeft die op naam van u of een collega behandelingen doen (stagiaires) dan kunt u dit tegenwoordig in Incura aangeven bij de medewerker middels de indicatie 'declarant als behandelaar'. Een alternatieve methode is om de AGB-code van de declarant bij de zorgverlenergegevens van de stagiair/ medewerker in te voeren. Onder Stamgegevens > Organisatie > Medewerkers ziet dat er onder het kopje 'Dienstverbanden' zo uit:


Indien deze situatie (stagiaires) bij u van toepassing is, dan is de volgende toegevoegde functionaliteit voor u van belang:

Om de werking van het vinkje bij het dienstverband van de medewerker goed te laten werken dient u ook aan te geven voor welke zorgverzekeraar(s) dit van toepassing is.

U kunt  voor het betreffende verzekeringsconcern in het contract aangeven dat de situatie 'Declarant als behandelaar' (zie afbeelding hieronder) voor de verzekeraar van toepassing kan zijn (kan, want dit geldt dan alleen voor die medewerkers waar dit bij is aangegeven).


Wilt u op deze manier blijven werken, of gaan werken, dan is het belangrijk om zowel de instelling bij de medewerker als die bij de contracten van de betreffende verzekeraars na te lopen en in te stellen.

Om een en ander extra te verduidelijken staat er achter de toegevoegde optie een 'i' waarachter de volgende toelichting wordt gegeven:

'Gebruik deze optie om, voor dit contract (deze verzekeraar), in de factuur voor medewerkers de AGB-code van de declarant op te nemen als behandelaar. Dit gebeurt enkel wanneer dit ook bij de betreffende medewerker is aangegeven bij Dienstverband gegevens.' 

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen