Conversatie beginnen

2015 - Releasenotes Incura update oktober

Sinds eind oktober is er weer een nieuwe versie van Incura beschikbaar. Hiermee is Incura wederom verbeterd en uitgebreid! Bekijk hieronder welke onderdelen zijn verbeterd en/of uitgebreid.

Let op! Onderstaande versie wordt niet op alle Incura omgevingen tegelijk doorgevoerd. Gedurende deze en volgende week worden de omgevingen gefaseerd bijgewerkt.

1) Agenda versnellingen
2) Samenvatting doelen in behandeljournaal
3) Aanmelddatum (GGZ)
4) Nieuwe en bijgewerkte meetinstrumenten
5) Opgeloste bugs

 1. Agenda versnellingen
  De Agenda is zo aangepast dat afspraken direct getoond worden zodra u de Agenda opent. Dit is gedaan door de detail-informatie over behandelingen en bijbehorende prestaties op de achtergrond op te halen ipv gelijk bij het inplannen, aangezien deze pas zichtbaar moeten zijn wanneer u een afspraak opent. Visueel levert dit voor u geen verschil op.

  Een 2e versnelling is een aanpassing in het ophalen van de Agenda informatie. Wanneer u minder informatie laat tonen in de afspraak, zal het laden van de agenda aanmerkelijk sneller reageren. U kunt via Instellingen in de Agenda zelf aangeven welke informatie u wilt tonen in de afspraak. 2. Samenvatting doelen in Behandeljournaal
  Wanneer er doelen zijn gevuld in het Behandelplan kunnen deze sinds deze update in het Behandeljournaal worden getoond. Bij het aanklikken van het Behandeljournaal is er rechtsboven de knop 'Behandeldoelen' te zien.

  Deze knop is grijs wanneer er geen behandeldoelen zijn ingevuld in het Behandelplan.

 1. Aanmelddatum (GGZ)
  Praktijken hebben inzicht nodig in de wachttijden. Hiertoe dient de aanmelddatum geregistreerd te worden in Incura. Vanaf deze update is het voor de GGZ mogelijk de aanmelddatum te registreren. Deze wordt getoond in het overzicht Episodes.

  Werking:
  De aanmelddatum vanuit de aanmelding wordt vanaf nu bij de behandelepisode gezet. Dit gebeurt automatisch bij het aanmaken van het dossier vanuit de aanmelding. De aanmelddatum is te wijzigen op de behandelepisode. 

  Migratie:
  Voor de episodes die in de Incura-periode vanuit aanmeldingen zijn aangemaakt, is de destijds geregistreerde aanmelddatum op de episode gezet.
  Voor de episodes die in Incura zijn aangemaakt vanuit het patiëntdossier met de knop ‘Nieuwe behandelepisode’, zal de aanmelddatum handmatig moeten worden ingevoerd.
  Wanneer u vanuit (e)RAAM bent overgestapt en de aanmelddatums voor u vanuit die periode nog relevant zijn, dan kunt u deze handmatig overnemen in Incura. 

 2. Nieuwe en bijgewerkte meetinstrumenten
  Met deze versie is wederom een aantal meetinstrumenten bijgewerkt en/of toegevoegd:
   • Fysio
    • 1437: GPE-dagelijkse activiteiten
    • 1439: GPE-loopafstand
    • 1438: GPE-tevredenheid
     Let op: Dit zijn meetinstrumenten t.b.v. ClaudicatioNet
   • OT
    Geen nieuwe of bijgewerkte meetinstrumenten
   • Ergo
    Geen nieuwe of bijgewerkte meetinstrumenten
   • Logo
    Geen nieuwe of bijgewerkte meetinstrumenten

Om over nieuwe/bijgewerkte instrumenten te kunnen beschikken dienen deze eenmalig te worden geactiveerd. Lees hier hoe u de meetinstrumenten binnen Incura activeert.

 1. Opgeloste bugs

         De volgende problemen zijn opgelost:

  • Foutmelding vanuit aanmeldingen.
   Na het klikken op de knop 'Dossier/Episode aanmaken' vanuit de aanmeldingen, konden er foutmeldingen optreden indien de patiënt uit het buitenland kwam. Dit is nu verholpen.

  • Niet actieve locaties niet meer getoond bij Behandelepisode.
   Voorheen werden ook de niet-actieve locaties getoond in het keuzelijstje bij de Behandelepisode. Het keuzelijstje op de Behandelepisode achter 'Locatie' is nu zo aangepast dat daar enkel nog de actieve locaties getoond worden.

  • Scherm crediteren bleef hangen.
   Bij het crediteren van een factuur onder 'Beheer facturen' bleef soms het scherm 'hangen' en verscheen de laatste vraag over het markeren als Eigen rekening niet (de creditnota werd wel aangemaakt). Dit is nu opgelost.

  • Optie groepeer prestaties werkt weer. 
   De optie ’Groepeer prestaties’ (globale instellingen) functioneert weer. Wanneer u deze optie aanvinkt, zullen de prestaties in de factuur gegroepeerd worden.
Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
 1. Systeembeheer

 2. Geplaatst

Opmerkingen