Conversatie beginnen

Nieuwe Correspondentie Module

We hebben er voor gezorgd dat iedereen nu in Incura werkt met de nieuwe Correspondentie module. 

Hieronder lichten wij de verschillen toe, geven we aan waar je de handleidingen voor de nieuwe tekstverwerker vindt en geven we antwoord op veelgestelde vragen over de tekstverwerker.
Onderstaande informatie is belangrijk voor iedereen die met de correspondentie van Incura werkt binnen je praktijk, dus deel deze informatie met je collega’s.

Wat zijn de verschillen?

De belangrijkste verschillen tussen de oude en nieuwe tekstverwerker hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • De vernieuwde correspondentiemodule werkt zowel op Windows als Apple Mac;
  • Bij nieuwe documenten aanmaken of bestaande documenten openen, wordt de tekstverwerker meteen geopend. Het installeren van aparte ‘add-ons’ en ‘extensies’ is niet meer nodig;
  • De nieuwe correspondentiemodule is geïntegreerd in Incura; dit betekent dat de stand-by tijd hetzelfde is als bij Incura, namelijk 50 minuten. Als je 50 minuten in een verslag werkt en niets in Incura doet, wordt je uitgelogd en wordt het document afgesloten;
  • Het invoegen van samenvoegvelden ziet er anders uit. Daarnaast zijn de ‘doelmarkeerders’ (voor repeterende gegevens op een factuursjabloon) vervangen door ‘samenvoegblokken’;
  • Kopiëren, knippen en plakken doe je met de toetsencombinatie Ctrl en C, Ctrl en X en Ctrl en V, de rechtermuisklik gebruik je niet meer.

Belangrijk! Je kunt dezelfde samenvoegvelden gebruiken als voorheen en je eerder aangemaakte sjablonen blijven bewaard en bruikbaar!

Handleidingen en video

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Wat betekent de overstap naar de webversie voor de sjablonen die wij al gemaakt hebben?

De sjablonen worden omgezet naar de webversie. Je hoeft hier niets aan te doen. De sjablonen blijven bewaard, inclusief de samenvoegvelden.
Het kan voorkomen dat een ‘samenvoegblok’ in een factuursjabloon niet meer werkt na de omzetting. Neem in dat geval contact op met Customer Support om dit te herstellen.

Waarom kan ik mijn document niet bewerken?

Er kan maar in één versie van een document gewerkt worden. Als je het document meerdere keren hebt geopend, zie je een melding dat het document niet bewerkbaar is en een rode achtergrond. Dan weet je dat dit niet het document is waar de wijzigingen in gedaan kunnen worden. Dit kan ook gebeuren als een collega het document geopend heeft. Je lost het op door alle versies af te sluiten en het document één keer te openen. Zie ook de uitleg over meldingen en kleuren.

Wat betekent de melding ‘Document hersteld’ met een gele achtergrond?

Het document is onverwachts afgesloten zonder wijzigingen op te slaan. Je klikt op ‘Wijzigingen tonen’ om de laatste wijzigingen te bekijken en op te slaan. Als je ervoor kiest om het origineel te openen, verwijder je de laatst gedane wijzigingen en keer je terug naar de originele versie. Zie ook de uitleg over meldingen en kleuren.

Waarom kan ik het samenvoegveld niet verwijderen?

Een samenvoegveld kan alleen verwijderd worden met een rechtermuisklik en dan een klik op 

Waarom kan ik de gekopieerde tekst niet plakken?

Plakken doe je met de toetsencombinatie Ctrl + V, nadat je gekopieerd hebt met Ctrl + C.

Let hierbij ook goed op de knop . Klembord computer is de juiste knop voor kopiëren en plakken.
Alleen als je binnen het geopende document wilt kopiëren en plakken, is Klembord document van toepassing. Dit zal minder vaak voorkomen.
Zie ook de handleiding Kopiëren en plakken.

Het samenvoegveld werkt niet, wat nu?

In een factuursjabloon is het belangrijk dat de samenvoegvelden van het onderdeel Factuurregels in een samenvoegblok staan. Zonder samenvoegblok werken ze niet. De samenvoegvelden van het onderdeel Factuurgegevens mogen juist niet in een samenvoegblok staan. Je leest hier meer over in de handleiding Geavanceerd gebruik.
In een zorgdossier sjabloon controleer je of de gegevens die je met het samenvoegveld wilt laten invullen ook in het dossier ingevuld zijn. Als bijvoorbeeld het huisnummer van een patiënt niet wordt ingevuld, controleer je bij de persoonsgegevens of het huisnummer daar is ingevuld.
Zijn de gegevens in het dossier ingevuld, maar worden ze niet overgenomen met het samenvoegveld? Geef dit dan door aan de afdeling Customer Support.

Heb je vragen?

Je kunt eenvoudig met al je vragen en/of opmerkingen over de nieuwe tekstverwerker terecht bij de vertrouwde medewerkers van Incura!
De meest voorkomende vragen hebben we zoveel mogelijk beantwoord in onze FAQ over de tekstverwerker.

  • Heb je een vraag hier niet kunnen terugvinden? Dan kun je ook je vragen aan ons stellen per mail.
  • Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen met onze Customer Support op 088 – 946 22 73. Onze medewerkers staan je graag te woord!
Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen