Conversatie beginnen

Standaard prestatiecode(s)

U kunt standaard prestatiecodes instellen binnen de Praktijkinstellingen. Ga hiervoor naar Instellingen → Praktijkinstellingen → dubbelklik op uw praktijknaam → tabblad ‘Algemeen’. Daar vindt u terug wat de prestatiecodes zijn die in de voorgedrukte situaties normaliter worden aangemaakt zodra een afspraak wordt ingepland. Afhankelijk van uw discipline kan er van toepassing zijn:

  • Wat de type aanmelding is (Verwijzing of Directe Toegang)
  • Of het gaat om de 1e behandeling of de 2e en volgende behandelingen

Voorbeeld Logopedie (bij FYS/OT/Ergo wijkt de prestatiecode af)

Afwijkende prestatiecodes op behandelepisodeniveau

In het patiëntdossier treft u op iedere behandelepisode het deelvenster ‘Standaard prestatiecode(s) 2e en volgende behandeling’ aan (Patiëntdossier → Behandelepisode → onderin het scherm). Hier stelt u in of én welke standaard prestatiecodes moeten worden gebruikt*. 'Standaard’ wil zeggen dat de gekozen prestatiecode automatisch aan een agenda-afspraak wordt gekoppeld. Zo hoeft u de prestatie niet handmatig per afspraak in de agenda toe te voegen.

Hoe stel ik op een (behandel-)episode een afwijkende prestatiecode in, omdat voor deze patiënt de 'episode-code' anders moet zijn dan de Praktijkinstellingen? 

  1. Klik in het deelvenster ‘Standaard prestatiecode(s) 2e en volgende behandeling’ op de knop ‘Nieuw’.  2. Kies een prestatiecode uit de lijst ‘Prestatie’ en klik op de knop ‘Bewaren’.

    Let op: de waarde achter ‘Aantal’ staat voor het aantal keren dat deze prestatiecode pér agenda-afspraak wordt toegevoegd.  3. U keert terug naar de behandelepisode. In het deelvenster is nu een rode tekst zichtbaar (zie onder), deze rode tekst is een knop. Als u hierop klikt, worden de nog niet gefactureerde prestatiecodes die eventueel geregistreerd staan op een behandelepisode met terugwerkende kracht aangepast naar de nieuwe door u gekozen prestatiecode.

 

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen