Conversatie beginnen

Tarieven van zorgverzekeraars halverwege het verzekeringsjaar aanpassen

Het is een zeldzaamheid, maar het komt voor: het aanpassen van zorgverzekeraarstarieven halverwege het verzekeringsjaar.

Normaliter passen we de tarieven die zorgverzekeraars met u afspreken slechts een keer per jaar aan. Middels het Jaarwerk doorloopt u dan per concern een aantal stappen, waardoor alle tarieven weer zijn aangepast voor wederom een volledig kalenderjaar.
Er treden echter situaties op waardoor een zorgverzekeraar u al eerder de opdracht zal geven uw tarieven te wijzigen. Het behalen van een audit kan bijvoorbeeld zo’n situatie zijn.

Om de verzekeraarstarieven te wijzigen doorloopt u de volgende stappen:

 1. Vanuit het Dashboard gaat u naar Stamgegevens > Financieel > Tarifering > Tarieflijsten.
 2. U treft een overzicht aan van alle tarieflijsten die er in uw Incura zijn opgenomen. De tarieflijsten staan gesorteerd op volgende van ‘Omschrijving’.
 3. Klik met de linkermuisknop eenmaal op een tarieflijst zodat deze een kleur krijgt.
 4. Klik vervolgens rechtsboven in het scherm op de knop ‘Toon tarieven’.
  Een overzicht van de prestatiecodes met tarieven van de gekozen verzekeraar verschijnen in beeld. In de kolommen ‘Begindatum’ en ‘Einddatum’ treft u over het algemeen respectievelijk 1 januari en 31 december van enig jaar aan.
 5. Klik op de knop ‘Nieuw’ om een nieuw tarief toe te voegen, zodat het scherm ‘Details tarief’ in beeld komt.
 6. Vul de prestatiecode in waarvoor u het tarief wilt aanbrengen en zet de begindatum op de datum waarop het nieuwe tarief moet ingaan. Vul het aangepaste tarief in en eventueel ook de verzuimwaarden.
 7. Klik op de knop ‘Bewaren’. Incura past nu zelf de einddatum van de prestatiecode aan die al in Incura aanwezig was.
 8. Herhaal deze handeling totdat u alle zorgverzekeraars die er onder het specifieke concern vallen de tarieflijsten heeft aangepast.Om erachter te komen welke zorgverzekeraars er onder een specifiek concern vallen, gaat u vanuit het Dashboard naar Stamgegevens > Relaties > Zorgverzekeraars.  U treft dan een overzicht aan van alle zorgverzekeraars die er zijn. In de filteropties bovenaan dit overzicht vindt u de mogelijkheid om te sorteren op ‘Concern’. Door daar een keuze te maken, worden alleen de zorgverzekeraars in het overzicht getoond die bij het geselecteerde concern behoren.

tags: audit, kwaliteitstoets, behaald, toets, toetsen, kalenderjaar, doorvoeren

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
 1. Systeembeheer

 2. Geplaatst

Opmerkingen