Conversatie beginnen

Hoe gebruik je samenvoegblokken?

Samenvoegblokken zijn essentiële elementen op een factuursjabloon en zijn nodig om factuurregels  en regels voor tijdsbesteding te kunnen aanmaken. In de factuurregels kunnen zaken zoals de gebruikte prestatiecodes en bijbehorende bedragen worden getoond. Regels voor tijdsbesteding zijn er enkel voor de Incura GGZ en geven de tijdsbesteding vanuit een traject weer.

U herkent een samenvoegblok aan een roze gearceerde rij in een tabel (zie afbeelding).

NB: Deze roze arcering is alleen zichtbaar tijdens de opmaak van een sjabloon. Op de conceptfactuur en de definitieve factuur is deze arcering niet zichtbaar.

Wat doet een samenvoegblok?
De belangrijkste eigenschap van een samenvoegblok is het repeterend weergeven van informatie. Alles wat in het sjabloon in het roze gearceerde gebied staat, wordt net zo vaak uit het patiëntdossier opgehaald als er factureerbare prestaties zijn die binnen de geselecteerde periode bij een patiënt gevonden worden. 
Met andere woorden:

  • Is er slechts één factureerbare prestatie, dan toont Incura op de factuur maar één regel.
  • Zijn er meerdere factureerbare prestaties, dan toont Incura op de factuur evenzoveel regels.

Voorbeeld
U heeft een patiënt waarvoor u zes behandelingen wilt factureren. Het rijtje van te factureren behandelingen kan er dan ongeveer als volgt uitzien:

 

Prestatiecode

Behandeling

Datum behandeling

Aantal

Bedrag

1000

Zitting therapie

02-07-2016

1

€ 30,-

1000

Zitting therapie

09-07-2016

1

€ 30,-

1000

Zitting therapie

16-07-2016

1

€ 30,-

1000

Zitting therapie

23-07-2016

1

€ 30,-

1000

Zitting therapie

30-07-2016

1

€ 30,-

1000

Zitting therapie

06-08-2016

1

€ 30,-


Let op: zonder een samenvoegblok voor factuurregels kan een factuur niet worden aangemaakt.

Toepassen van doelmarkeerders
Een samenvoegblok heeft een eigen rij in een tabel nodig. Of eigenlijk twee: een om het begin van de ‘regelmarkering’ te bepalen en een ander om het einde te bepalen. Maak daarom een tabel die genoeg kolommen bevat, zodat de doelmarkeerders beide in eigen cellen geplaatst kunnen worden.

Zo kunt u een samenvoegblok invoegen:

  1. Klik in de tabel op een beginpunt waar u factuurregels wilt gaan gebruiken. Klik vervolgens op ‘Samenvoegvelden’ in de menubalk en kies ‘Samenvoegblok’.


  2. De pop-up ‘Samenvoegblok toevoegen’ verschijnt. Kies hier voor ‘factuurRegels’ en klik op ‘Invoegen’.


  3. Het samenvoegblok wordt ingevoegd op de plaats waar u de cursor heeft staan, herkenbaar aan een roze gearceerde regel.

Samenvoegvelden toevoegen binnen een samenvoegblok doet u als volgt:

  1. Klik in één van de roze gekleurde velden.
  2. Klik op de knop ‘Samenvoegveld’.
  3. De pop-up ‘Samenvoegveld toevoegen’ verschijnt. Kies hier het gewenste samenvoegveld en klik op de knop ‘Toevoegen’.Om een samenvoegveld te verwijderen uit een samenvoegblok, klikt u met de rechtermuisknop op het betreffende samenvoegveld en kiest u voor ‘Verwijder veld’.

Om een samenvoegblok te verwijderen klikt u vanuit het menu op ‘Samenvoegvelden’ en daarna op de knop ‘Samenvoegblokken’. In de pop-up ‘Wijzig Samenvoegvelden’ selecteert u vervolgens het samenvoegblok en klikt u op de knop ‘Verwijderen’.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen