Conversatie beginnen

Jaarwerk 2019 - Incura Logo, Fysio, Ergo & OT

Het jaarwerk 2019 is in week 2 beschikbaar geworden voor Incura Logo, Fysio, Ergo en OT!

Update per 1 februari 2019
Ergotherapie
Net als voorgaande jaren kunnen we pas op een later moment dan de oplevering van het jaarwerk, de aanvullende pakketten voor de ergotherapie in Incura beschikbaar stellen. De reden hiervan is dat we dit niet geautomatiseerd aangeleverd krijgen via zorgverzekeraars of zorgvergoedingen. We streven ernaar om alle aanvullende verzekeringspakketten uiterlijk eind februari voor iedereen beschikbaar te hebben.

Logopedie

In de release van week 5, 2019 is de tarieflijst RMA toegevoegd bij het concern DSW en de tarieflijst Caresq Overeenkomst A aangepast. U kunt deze opnieuw doorvoeren via stap 2 van het jaarwerk.

Tarieflijst DSW bevat 2 onjuiste tarieven. Het gaat om de prestatiecodes 4051 en 4052 (screening bij directe toegang logopedie met toeslag voor behandeling aan huis/in een instelling). Indien u deze prestatiecodes gebruikt, adviseren wij deze tarieven handmatig aan te passen. Het huidige tarief staat op 33,85 euro. U kunt dit aanpassen naar het juiste tarief van 34,15 euro.

Fysiotherapie
• De tarieven 1103 en 1105 bij de contracten van CZ (UZOVI 9664) zijn gewijzigd, zie het overzicht hieronder. U kunt deze tarieven handmatig aanpassen in de tarieflijst van CZ.

Code

Prestatie-omschrijving fysiotherapie

Tarief A

Tarief B

Tarief C

1103

Instructie aan ouders

€ 21,10

€ 20,95

€ 18,60

1105

Eenmalig rapport kindertherapie

€ 27,20

€ 26,95

€ 23,90

Jaarwerk 2019
Voor de overgang naar het nieuwe jaar is het belangrijk dat u binnen Incura het jaarwerk uitvoert. Dit wordt stap-voor-stap aan u uitgelegd in de Handleiding Jaarwerk 2019 die u onderaan deze pagina kunt vinden.

Het jaarwerk bestaat grofweg uit twee hoofdonderdelen:

  • de jaarwerkstappen in Incura Zorg (EPD)
  • het jaarwerk in de Incura Boekhouding

Het is belangrijk om straks eerst het jaarwerk binnen Incura Zorg uit te voeren en daarna verder te gaan met de boekhouding. Voor meer uitleg en toelichting kunt u zich ook aanmelden voor het gratis jaarwerk webinar!
Klik op uw discipline voor de data en tijden: Logo | Fysio | ErgoOT.  Webinar gemist? Kijk dan het jaarwerk webinar terug via deze link!

Zorgvergoeding
Voor de fysiotherapie en oefentherapie adviseren we om een contract af te sluiten met Zorgvergoeding. Heeft u nog geen contract voor 2019? Sluit deze dan af.

Zorgvergoeding heeft zoals elk jaar een daglimiet ingesteld voor het opvragen van de polisinformatie en het kan voorkomen dat u bij het jaarwerk dit daglimiet bereikt. We adviseren om uitbehandelde patiënten af te sluiten zodat deze niet meegaan in de opvraging bij stap 3 in het jaarwerk. Wanneer u namelijk het daglimiet heeft bereikt, zult u pas de volgende dag de ontbrekende polisinformatie kunnen ophalen.

Via het overzicht ‘behandelepisodes’ kunt u een overzicht maken van alle actieve behandelepisode en kunt u in het overzicht filteren op ‘laatste_afspraak_datum’. Aan deze datum kunt u veelal zien of u de behandelepisode kunt afsluiten.

Actuele zorgverzekeringsgegevens
In januari mogen patiënten nog steeds wisselen van zorgverzekeraar en/of verzekering en is VECOZO bezig met het updaten van de verzekeringsgegevens. Om zo weinig mogelijk declaraties terug te krijgen, adviseren we het jaarwerk pas eind januari of begin februari uit te voeren.

Uitgangspunt
De financiële administratie loopt in Incura per jaar. De vergoedingsruimte vanuit de aanvullende polissen wordt per jaar opnieuw vastgelegd. Voor ieder jaar dient u daarom nieuwe overeenkomsten aan te maken (dit gebeurt automatisch door middel van het doorlopen van de jaarwerkstappen later deze maand). De zorginhoudelijke administratie loopt niet per jaar. Episodes lopen gewoon door in het nieuwe jaar. U hoeft deze niet af te sluiten. Hier hoeft u in het geval van de jaarovergang dus geen wijzigingen in door te voeren.

Prestatiecodes
Voor logopedie, oefentherapie en ergotherapie zijn er geen wijzigingen in de prestatiecodes ten opzichte van 2018. De nieuwe prestatiecodes voor fysiotherapie zijn inmiddels beschikbaar binnen Incura.

Boekhouding
Zodra u de boekhouding opent in 2019 wordt het nieuwe boekjaar aangemaakt. Het is daarom noodzakelijk om de boekhouding een keer te openen voordat u facturen gaat aanmaken in 2019, of gaat crediteren. Zodra de bankmutaties in 2019 in de Dagboekbank verschijnen, kunt u deze gelijk gaan verwerken.

In de boekhouding bepaalt de factuurdatum het boekjaar waarin uw omzet wordt geboekt. Gaat u in januari de zittingen van december factureren? Zet dan de factuurdatum op 31-12-2018, zo komt de omzet in het juiste boekjaar.

JW2019_Handleiding_Jaarwerk_2019_(Fysio_Ergo_OT_Logo)_v1.0.pdf

  1. 991 KB
  2. Bekijken
  3. Downloaden
Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen