Conversatie beginnen

Jaarwerk 2019 - Incura Volwassenen GGZ

Het jaarwerk 2019 is week 2 beschikbaar geworden voor Volwassenen GGZ. Goed om te weten is dat Incura een helder onderscheid maakt tussen de jaarwerk-functies voor de Volwassenen GGZ en de Jeugd GGZ.

Voor de overgang naar het nieuwe jaar is het belangrijk dat u binnen Incura het jaarwerk uitvoert. Dit wordt stap-voor-stap aan u uitgelegd in de Handleiding Jaarwerk 2019 die u onderaan deze pagina kunt vinden.

Het jaarwerk bestaat grofweg uit twee hoofdonderdelen:

  • de jaarwerkstappen in Incura Zorg (EPD)
  • het jaarwerk in de Incura Boekhouding

Het is belangrijk om straks eerst het jaarwerk binnen Incura Zorg uit te voeren en daarna verder te gaan met de boekhouding. Voor meer uitleg en toelichting kunt u zich ook aanmelden voor ons gratis jaarwerk webinar!
Webinar gemist? Kijk dan het jaarwerk webinar terug via deze link!

Actuele zorgverzekeringsgegevens
In januari mogen patiënten nog steeds wisselen van zorgverzekeraar en/of verzekering en is VECOZO bezig met het updaten van de verzekeringsgegevens. Om zo weinig mogelijk declaraties terug te krijgen, adviseren we het jaarwerk pas eind januari of begin februari uit te voeren.

Boekhouding
Zodra u de boekhouding opent in 2019 wordt het nieuwe boekjaar aangemaakt. Het is daarom noodzakelijk om de boekhouding een keer te openen voordat u facturen gaat aanmaken in 2019, of gaat crediteren. Zodra de bankmutaties in 2019 in de Dagboekbank verschijnen, kunt u deze gelijk gaan verwerken.

In de boekhouding bepaalt de factuurdatum het boekjaar waarin uw omzet wordt geboekt. Gaat u in januari de zittingen van december factureren? Zet dan de factuurdatum op 31-12-2018, zo komt de omzet in het juiste boekjaar.

JWGGZ2019_Handleiding_Jaarwerk_volwassenen_GGZ_2019_v1.0.pdf

  1. 876 KB
  2. Bekijken
  3. Downloaden
Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen