Conversatie beginnen

2019 - Releasenotes, februari week 8-9 (versie 4.55.0)

Afgelopen week en deze week zijn er diverse aanpassingen doorgevoerd in Incura. Hieronder kunt u lezen welke aanpassingen dit zijn. 
Uw Incura versienummer staat vermeld op het Incura dashboard, rechtsonder.

Alle disciplines

Instelling “dag/werkweek/week/twee weken/maand”
Wanneer u een andere indeling van de agenda instelt, wordt deze instelling nu onthouden bij het heropenen van de agenda.

Melding overlappende afspraak in de agenda
Als u in de agenda een melding ziet dat er al een afspraak aanwezig is met de vraag of u toch door wilt gaan met het inplannen van de afspraak, dan kunt u de melding doorklikken met 'Ja' als u door wilt gaan en met 'Nee' als u geen overlappende afspraken in de agenda wilt.
Als u standaard overlappende afspraken wilt toestaan, dan kunt u dit aangeven in de instellingen van uw eigen agenda. U klikt op ‘Instellingen’ rechts bovenin de agenda, vervolgens op ‘Wijzigen’ en dan u zet het vinkje aan bij ‘Toestaan overlappende afspraken’.
Dit kunt u alleen voor uw eigen agenda aanpassen. Als dit ook voor collega’s aangepast moet worden, moeten de collega’s de instellingen in hun eigen agenda wijzigen als ze ingelogd zijn in Incura.

Uitlijning hele uren
In de agenda kunt u via Instellingen -> tabblad Uiterlijk/Gedrag de optie “Uurlijn weergeven” aanvinken. Na het aanvinken zullen de lijnen van de hele uren dikker worden weergegeven in de agenda.Extra kolom organisatie bij het kiezen van een zorgverlener
Bij het kiezen van een zorgverlener (huisarts of verwijzer) is de kolom ‘organisatie’ toegevoegd zodat u gelijk ziet bij welke organisatie de zorgverlener werkt. U kunt in het zoekveld naast het zoeken op zorgverlener ook zoeken op organisatie om hierna de zorgverlener te kiezen.

Oefentherapie, Fysiotherapie & Logopedie

PREM
De voorwaarden waaraan de PREM moet voldoen, zijn op een meer gebruiksvriendelijke wijze binnen Incura ingebouwd. Bij de praktijkinstellingen>aanleveringen>PREM ziet u onder de knop “voorwaarden” de specificaties staan waaraan een episode moet voldoen om een uitnodiging te kunnen versturen. U kunt hier dus niets meer instellen.

Bij de episode ziet u of aan alle specificaties is voldaan. Als er een waarschuwing staat, is dat niet het geval, anders wel.Ergotherapie

Aanvullende zorgverzekeringen ergotherapie
De relevante aanvullende zorgverzekeringen ergotherapie zijn nu beschikbaar in Incura. Om hiervan gebruik te kunnen maken, dient u stap 3 t/m 5 van het jaarwerk opnieuw uit te voeren:

 • Stap 3 – COV
 • Stap 4 – Voorbereiden overeenkomsten
 • Stap 5 – Aanmaken overeenkomsten

Kijk voor meer informatie in de handleiding Jaarwerk 2019. Heeft u het jaarwerk nog niet uitgevoerd? Dan dient u stap 1 t/m 5 te volgen.

LET OP:

 • We hebben de aanvullende zorgverzekeringen als extra service toegevoegd op basis van openbare bronnen. De lijst is zorgvuldig samengesteld maar is niet volledig en kan fouten bevatten. U bent zelf verantwoordelijk om dit te controleren tijdens het dagelijks gebruik.
 • Heeft u aanvullingen? Dan kunt u deze toevoegen via Stamgegevens -> Financieel -> Verzekeringspakketten. Er zal hiervoor geen tussentijdse update plaatsvinden.

Fysiotherapie

Aanpassingen LDF (Landelijke Database Fysiotherapie), versie 6.0
De aanpassingen die nodig waren om aan de nieuwe specificaties te voldoen, zijn:

 • het meesturen UZOVI code verzekeraar
 • het meesturen veld verwijzing JA/NEE
 • een aantal kleine aanpassingen aan het formaat van velden die worden doorgestuurd

Nieuwe meetinstrumenten:

 • TUG, LDF6.0
 • Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS), LDF 6.0
 • TAMPA-11-schaal voor kinesiofobie, LDF 6.0
 • Handknijpkrachtmeter (HHD), LDF 6.0
 • Claudicatio, LDF 6.0 - PROMS onderzoek Rotterdam, LDF 6.0
 • CN-baseline, LDF 6.0

Op verzoek van de Landelijke Database Fysiotherapie (LDF) is er een nieuwe versie voor de PSK-activiteiten (PSK-3 ALG) beschikbaar gesteld die aan de nieuwste specificaties voldoet. De naam van dit meetinstrument is “Patient Specifieke Klachtenlijst (PSK)-ALG, LDF6.0”. We adviseren deze versie van de PSK te gebruiken om geen afkeur van behandelepisodes te krijgen.

Daarnaast is het gehele aanleverproces geoptimaliseerd; u kunt nu in enkele minuten het aanleverproces doorlopen. Kijk voor meer informatie in de handleiding LDF.Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
 1. Systeembeheer

 2. Geplaatst

Opmerkingen