Conversatie beginnen

2019 - Releasenotes maart, week 12 ( versie 4.57.0)

Deze week worden er diverse aanpassingen gedaan in Incura. Hieronder kunt u zien welke aanpassingen dit zijn. Uw Incura versienummer vindt in het dashboard rechtsonder.

Incura GGZ

Verzekeraarstarieven voor de SGGZ
Om het aanmaken van uw tarieflijsten in Incura te ondersteunen zijn vanaf heden een aantal extra bronlijsten beschikbaar. Het betreft tarieflijsten van verzekeraars die afwijken van de NZa-tarieven. De volgende bronlijsten zijn toegevoegd, allen met betrekking op DBC’s die in 2019 zijn gestart:
• Zilveren Kruis
• VRZ en VRZ + opleiding
• DSW

Heeft u te maken met een verzekeraar die afwijkende tarieven hanteert en waarvoor de tarieflijst nog niet beschikbaar is in Incura? We stellen het op prijs als u ons dat laat weten.

‘Freeze’-periode voor de Jeugd GGZ
Op 1 april om 12:00 uur wordt de nieuwe versie iJW2.3 van het berichtenverkeer voor de Jeugd GGZ in bedrijf genomen. In de aanloop naar die datum wordt het berichtenverkeer vanaf 17 maart in fases stilgezet, zoals u wellicht al had gemerkt. Dit is de zogenaamde ‘freeze’-periode. Vanaf 1 april 2019 om 12:00 uur zijn alle functies van de Jeugd GGZ weer volledig beschikbaar. Het volledige draaiboek voor de ‘freeze’-periode vindt u op onder de Help-functie in Incura.

Bij Incura zijn de ontwikkelingen en tests voor de invoering van de nieuwe versie inmiddels afgerond. De laatste voorbereidingen worden nu getroffen om de omschakeling per 1 april aanstaande soepel te laten verlopen. U hoeft hiervoor verder niets te doen!

DIS-aanleveringen tijdelijk niet beschikbaar vanaf 16 april 2019
Per 1 mei aanstaande wijzigt de DIS-aanlevering. In navolging van nieuwe wetgeving zal de diagnose informatie in de aanleveringen minder gedetailleerd worden gemaakt, zie onder meer de berichtgeving door GGZ Nederland. Om deze wijziging mogelijk te maken wordt de landelijke infrastructuur voor de DIS-aanleveringen tijdelijk stilgezet. Vanaf 16 april tot 1 mei is het daarom niet mogelijk om DIS-aanleveringen voor de te doen.

Ook voor deze wijziging is Incura uiteraard gestart met de voorbereidingen. Bij vragen hierover kunt u contact opnemen de NZa via info@nza.nl of telefonisch via (088) 770 8 770.
Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen