Conversatie beginnen

2019 - Releasenotes juni, week 26 (versie 4.63.0)

Deze week worden er diverse aanpassingen doorgevoerd in Incura. Hieronder kunt u lezen welke dit zijn.
Uw Incura versienummer vindt u rechtsonder in uw dashboard.

Incura GGZ

CBS aanlevering 1e halfjaar 2019

In onze nieuwsbrief schreven we er al over: in de drie weken vanaf 1 juli dienen zorgaanbieders in de Jeugd GGZ zoals gebruikelijk weer beleidsinformatie aan te bieden aan het CBS. Dit betreft gegevens over het eerste halfjaar van 2019. De benodigde wijzigingen in Incura zijn beschikbaar vanaf deze versie van Incura. Meer achtergrond over deze aanleveringen vindt u op de website van het CBS

Wilt u weten hoe u eenvoudig de gegevens voor de CBS-aanlevering vanuit Incura kunt exporteren? Bekijk dan de bijbehorende handleiding CBS aanlevering.

Incura Logo, Fysio, Ergo & OT

Managementinformatie nu beschikbaar in Incura!
Vanaf deze versie is managementinformatie over uw praktijk eenvoudig in Incura op te vragen. De optie ‘Overzichten’ op het Incura Dashboard heet voortaan ‘Overzichten en statistieken’. U vindt deze optie in het vak Management. Klik op deze optie en u vindt daarna alle statistieken via het overzicht 'Statistieken'.

LET OP! Is het overzicht ‘Statistieken’ niet zichtbaar voor u? Vraag dan uw applicatiebeheerder of deze voor u ingeschakeld kan worden. Voor iedereen die in Incura als ‘beheerder’ mag werken, is de toegang tot de praktijkstatistieken door ons automatisch ingeschakeld.

De volgende actuele informatie kunt u vinden via 'Statistieken':

  • uw patiëntenpopulatie
  • uw behandelepisodes
  • de instroom van nieuwe patiënten
  • uw financiële omzet

Populatie
U kunt het blok populatie gebruiken om het totaal aantal patiënten van uw praktijk in kaart te brengen per kalenderjaar. Maar u kunt daarnaast ook verder inzoomen per leeftijdscategorie of geslacht.
Onder de  vindt u bij elk onderdeel de toelichting op de getallen en hoe deze worden berekend.

Episodes
Het blok episodes kunt u gebruiken om in kaart te brengen hoeveel actieve behandelepisodes in het geselecteerde jaar aanwezig zijn. Daarnaast kunt u de gemiddelde episode duur (dagen), het gemiddeld aantal behandelingen, de verzuimde behandelingen en het percentage patiënten dat via directe toegang of verwijzing de praktijk is binnengekomen, in kaart brengen.
Met het icoon  kunt u uw zoekopdracht specificeren. De resultaten worden vervolgens in een grafiek getoond.

De afspraken die verzuimd zijn, kunt u individueel inzichtelijk maken via de knop 'toon overzicht'.

Instroom
Het blok instroom is bedoeld om in kaart te brengen hoeveel nieuwe behandelepisodes er in het geselecteerde kalenderjaar zijn aangemaakt. Ook is het percentage nieuwe behandelepisodes inzichtelijk t.o.v. andere actieve behandelepisodes en het percentage recidieve behandelepisodes. Een behandelepisode wordt beoordeeld als 'recidief' als de diagnosecode van een behandelepisode identiek is aan die van een eerdere behandelepisode.

Financieel
Onder financieel wordt het gefactureerde bedrag en de omzet per verrichting getoond.

LET OP! Indien u kiest voor een ander jaar via 'selecteer kalenderjaar', dan worden alle cijfers aangepast die zichtbaar zijn op het scherm. U kunt via het icoon  een andere tijdsperiode selecteren per onderdeel! Voor een uitgebreide toelichting kunt u ook onze handleiding Statistieken er op naslaan.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen