Conversatie beginnen

Jaarwerk 2020 - Incura Jeugd GGZ

In week 2 van 2020 is het Jaarwerk 2020 voor Jeugd GGZ beschikbaar gekomen in Incura. De bijbehorende handleiding vindt u onderaan deze pagina. Voor meer uitleg en toelichting kunt u ook de video opname van het jaarwerk webinar terugkijken. Deze video kunt u vinden onder 'Multimedia'.

Stappenplan Jaarwerk
Het stappenplan voor het Jaarwerk JGGZ vindt u vanaf het Dashboard via 'Beheer'. U ziet dan onderstaande weergave:

Boekhouding
In de boekhouding bepaalt de factuurdatum het boekjaar waarin uw omzet wordt geboekt. Gaat u in januari de zittingen van december factureren? Zet dan de factuurdatum op 31-12-2019, zo komt de omzet in het juiste boekjaar.

-> Is uw Incura-omgeving gekoppeld aan een boekhouding in MUIS?
Jaarwisselingen in MUIS vergen geen extra acties. U kunt gewoon factureren, mutaties inlezen en de bank boeken.


-> Is uw Incura-omgeving gekoppeld aan een boekhouding in Intelly?
Op 1 januari 2020 wordt automatisch een nieuw boekjaar (plank) aangemaakt met alle benodigde dagboeken (mappen). Er is geen specifieke handeling nodig om het nieuwe jaar in te richten of het oude jaar af te sluiten.
Advies: ons advies voor de Intelly-boekhoudingen is om in het nieuwe jaar even op de boekhouding te klikken zodat het boekjaar ook daadwerkelijk wordt aangemaakt. Dat gebeurt zodra u de boekhouding opent. Doe dit een keer voordat u gaat facturen, of voordat u gaat crediteren. Zodra de bankmutaties in 2020 in de Dagboekbank verschijnen, kunt u deze gelijk gaan verwerken.

JWJGGZ2020_Handleiding_Jaarwerk_2020_voor_jeugd_GGZ_v1.0.pdf

  1. 1274 KB
  2. Bekijken
  3. Downloaden
Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen