Conversatie beginnen

Hoe kunt u (tijdelijke) wijzigingen in tarieven doorvoeren?

Gewijzigde tarieven in verband met corona

De inkoop van een aantal prestatiecodes geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart tot 1 week nadat de corona maatregelen zijn teruggetrokken.

We hebben geprobeerd de wijzigingen zoveel mogelijk met de juiste tarieven in Incura te implementeren, zodat ze eenvoudig met stap 2 van het jaarwerk doorgevoerd kunnen worden (tarieflijsten ALTERNATIEF). Als deze maatregelen zijn teruggetrokken kunt u de tarieven weer eenvoudig terug veranderen door stap 2 in het jaarwerk te doen met de oude tarieflijsten.

De prestatiecodes zijn overal toegevoegd, het zou kunnen dat de tarieven verschillen per situatie. Mocht uw tarief afwijken, dan kunt u het tarief eenvoudig wijzigen door de stappen onder ‘Tarieven wijzigen’ te doorlopen.

Het gaat hierbij om de volgende disciplines:

  • Logopedie: 4002 (telelogopedie) , 4309 (telelogopedie stotteren), 4312 (telelogopedie afasie) en 4010 (telefonische zitting)
  • Oefentherapie: 2700 (telefonische zitting)
  • Ergotherapie: 5010 (telefonische zitting)
  • Fysiotherapie: 1920 (telefonische zitting)

Videoconsulten kunt u als reguliere zitting declareren (alleen logopedie declareert deze onder 'telelogopedie'), eventuele telefonische behandelingen kunt u onder de toegevoegde codes voor 'telefonische zitting' declareren.

Tariefwijzigingen via het jaarwerk

De prestatiecodes met tarieven zijn door te voeren via het jaarwerk. Hiervoor gaat u via het dashboard naar Beheer > Jaarwerk. U doet alléén Stap 2: tarieven doorvoeren voor de betreffende concerns. De overige stappen slaat u over. U kiest de tarieflijst met ‘Alternatief’ in de omschrijving.

Tarieven wijzigen

Hieronder leest u hoe u tarieven die al aanwezig zijn, wijzigt in de tarieflijst.

Stamgegevens > Financieel > Tarifering > Tarieven

  1. Zoek het tarief dat aangepast moet worden op in de lijst van de betreffende verzekeraar:


  2. óf op prestatiecode:  3. Klik op 'Wijzigen':

Overschrijf het ingevulde tarief:

 

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen