Conversatie beginnen

Object reference melding bij opslaan van formulier Verwijzing

Tijdens het opslaan van het formulier ‘Verwijzing’ treedt de foutmelding “Object reference not set to an instance of an object” op.

Wanneer dit gebeurt dan ligt de fout in het niet volledig zijn onderhouden van de gegevens van de Verwijzer. De naam van de verwijzer wordt dan in het daarvoor bestemde veld getoond als (bijv.) Hofman-van Vliet, C.: Achter deze naam hoort echter nog te staan: Huisarts, niet nader gespecificeerd (of iets vergelijkbaars).

(NB: indien het u niet lukt om uit het formulier Verwijzing te komen, omdat de foutmelding blijft komen, kunt u op de knop ‘Annuleren’ klikken. )

Dit probleem is op te lossen door de zorgverlenergegevens van de verwijzer bij de Relaties > Personen > te vervolledigen met:

  • Persoonlijke AGB-code
    Let u er hierbij op dat beide velden hier zijn ingevuld. Dus i.g.v. een huisarts kiest u hier voor ’01 Huisartsen’ en in het veld erachter moet de AGB-code zijn ingevuld OF ‘000000’.
  • de subberoepsgroep. Bijvoorbeeld ‘0100 Huisartsen, niet nader gespecificeerd’

U komt hier door onder in het detailscherm van de Persoon te dubbelklikken op de regel onder Zorgverlenergegevens.


Wanneer u dit heeft aangevuld en bewaard, keert u terug naar het formulier Verwijzing van de patiënt waar de fout zich voordeed, daar haalt u de verwijzer eerst weg en selecteert deze opnieuw. Probleem moet nu zijn opgelost.

 

Tag: verwijsformulier

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen