Conversatie beginnen

2020 - Releasenotes oktober week 42, Incura versie 4.90.0

Deze week worden er diverse aanpassingen doorgevoerd in Incura, hieronder kunt u lezen welke aanpassingen dit zijn:

Alle disciplines

Aanpassingen voor het gebruik van diensten van VECOZO
Op 1-10-2020 is VECOZO overgegaan naar een ander datacentrum. Incura heeft inmiddels alle aanpassingen voor u verricht zodat u ook de VECOZO diensten kunt blijven gebruiken na 1-10-2020.


Fysiotherapie, Oefentherapie & Ergotherapie

Toestemming wetenschappelijk onderzoek COVID
Vanaf nu staan op de behandelepisode twee velden om de toestemming van de patiënt vast te leggen voor het prospectief onderzoek (mondelinge toestemming) en het retrospectief onderzoek (schriftelijke toestemming).
De schriftelijke toestemming legt u zelf vast, buiten Incura. Uiteraard kunt u wel de bestanden scannen en toevoegen aan het dossier in Incura.


Fysiotherapie & Oefentherapie

CSI codes 020 en 021
De COVID herstelzorg CSI codes zijn nu beschikbaar in Incura. Het gaat hier om CSI 020 en 021. Voor beide codes geldt een maximum van 50 behandelingen en een duur van 6 maanden.
De afwijkende CSI (indicatie) codes en het maximum van 50 behandelingen stelt u in op de overeenkomstregel van de verzekeraar.
De codes kunt u alleen factureren in combinatie met DCSPH 9363.

Aangepaste tarieven telefonische zitting Achmea
De tarieven van Achmea voor telefonische zittingen zijn aangepast. Het tarief voert u door met stap 2 van het jaarwerk (Beheer > Jaarwerk) via de tarieflijst met ‘ALTERNATIEF’ in de naam.


Ergotherapie

Prestatiecodes COVID herstelzorg
De prestatiecodes voor de ergotherapie voor COVID herstelzorg zijn beschikbaar. De prestatiecodes met bijbehorende tarieven voert u door met stap 2 van het jaarwerk (Beheer > Jaarwerk) via de tarieflijst met ‘ALTERNATIEF’ in de naam voor alle betreffende verzekeraars.

  • De patiënt heeft recht op 600 minuten ergotherapie voor de eerste 6 maanden COVID herstelzorg. Hier vallen prestatiecodes 5020 t/m 5033 onder.
    Hierna kan eventueel nogmaals 6 maanden nodig zijn waarbij de patiënt weer recht heeft op 600 minuten. Hier vallen prestatiecodes 5034 t/m 5047 onder.
  • Deze minuten worden extra vergoed bovenop de basisverzekering. In de overeenkomst voegt u overeenkomstregels toe of u verhoogt de limiet telkens met 600 minuten.
  • Het instellen van de juiste prestatiecodes doet u handmatig in de agenda of in het behandeljournaal of op de behandelepisode.

 

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen