Conversatie beginnen

2021 - Releasenotes januari, week 1 - Jaarwerk 2021 (Incura versie 4.95.0)

Het Jaarwerk 2021 is beschikbaar!
Vanaf deze Incura-versie kunt u alle stappen van het jaarwerk doorlopen voor 2021. U vindt deze net zoals vorig jaar vanaf het Incura Dashboard via Beheer > Jaarwerk.
Aangezien patiënten nog tot eind januari van zorgverzekeraar kunnen overstappen en er nog aanpassingen in de tarieflijsten kunnen komen, adviseren wij het jaarwerk pas eind januari uit te voeren.
Fysiotherapeuten en oefentherapeuten worden met klem verzocht nog even te wachten met het doorvoeren van stap 3 t/m 5 van het jaarwerk, omdat Zorgvergoeding de aanvullende pakketten nog niet compleet heeft.

Onze handleidingen voor het uitvoeren van het jaarwerk vindt u hier. Ook kunt u deelnemen aan onze gratis webinars over het jaarwerk, meer informatie hierover vindt u op Incura Academie.

UZOVI-codes en concerns bijgewerkt
Onderdeel van het jaarwerk is dat alle UZOVI-codes in Incura zijn bijgewerkt volgens de meest actuele versie van het UZOVI-register. Ook de indeling in concerns is zoveel mogelijk aangepast naar de ‘inkoopconcerns’ zoals Vektis die beschrijft.
NB: belangrijkste aandachtspunten zijn dat VRZ is opgeheven en ENO, ONV en Zorg en Zekerheid (ZENZ) aparte concerns zijn geworden.

Tarieven voor 2021 beschikbaar
Incura bevat met ingang van deze release alle bekende tarieflijsten voor 2021 voor fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en logopedie. Zo kunt u snel en foutloos uw eigen tarieflijsten aanmaken! Zie de informatie over de jaarwerkstappen voor het gebruik van deze tarieven.

Voor GGZ geldt dat we in tegenstelling tot eerdere jaren, geen gegevens hebben ontvangen van verzekeraars die afwijken van (een percentage van) de NZa-tarieven. Naast de NZa-tarieven vindt u daarom voor 2021 geen aanvullende bronlijsten.

Meer informatie over Jaarwerk 2021
Voor meer informatie over het jaarwerk verwijzen we u graag nog naar onze Jaarwerk supportpagina!

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen