Conversatie beginnen

2021 - Releasenotes maart, week 11 (Incura versie 4.100.0)

Deze week worden er diverse aanpassingen doorgevoerd in Incura, hieronder kunt u lezen welke aanpassingen dit zijn:

E-mails vanuit Incura als no-reply e-mail versturen
De afspraakbevestigingen en -herinneringen van de e-mailservice worden vanaf deze release vanuit een no-reply e-mailadres verstuurd.

Het kan gebeuren dat de e-mails die vanuit Incura verstuurd worden naar de patiënt, zoals facturatie e-mails of e-mails vanuit het Patiëntenportaal, soms niet aankomen bij de patiënt. Incura verstuurt deze e-mails vanuit de praktijknaam. Sommige e-mailfilters staan dit niet toe en laten hierdoor de e-mails niet door. Een oplossing is om een SPF record (met include:spf.mdns.nl” of 109.237.220.95) toe te voegen aan de daadwerkelijke e-mail met de praktijknaam. Omdat dit een redelijk technische oplossing is, die daarnaast in sommige gevallen toch niet 100% dekkend is, heeft u nu de keuze om vanuit een no-reply e-mailadres te versturen.

Op de plekken waar u het afzender e-mailadres invult in Incura staat nu de tekst “LET OP: Indien veld "Afzender adres" niet gevuld is wordt dit vanuit no-reply gestuurd!”, zie de afbeelding hieronder. Als u dit veld leeg laat zal er dus automatisch uit een no-reply@incura.nl adres verstuurd worden naar de patiënt. Voor de facturatie e-mails en de Patiëntenportaal e-mails stelt u dit zelf in via de praktijkinstellingen onder ‘Facturering’ of ‘Patiëntenportaal’.

  

Onderaan de e-mail naar de patiënt staat de tekst “Dit is een automatisch gegenereerd bericht, u kunt niet antwoorden op deze e-mail. Reageren op deze e-mail kan via deze link <naam praktijk>.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Systeembeheer

  2. Geplaatst

Opmerkingen