Conversatie beginnen

TIP - Sneller en beter zoeken naar patiënten in Incura

De volgende tips helpen met goed en snel zoeken in Incura:

 1. Klik op het dashboard niet op ‘Zoek een patiënt’, maar typ direct een gedeelte van de patiëntnaam in het lege zoekveld. Dat scheelt een extra klik: 2. Via de lege zoekbalk links in beeld kun je altijd direct een patiënt opzoeken:  Dit werkt vanuit elk onderdeel, dus ook als je bijvoorbeeld in beheer facturen of in overzichten zit. In de lege balk kun je altijd een zoekterm intypen.

 3. Zoek niet op de hele naam, maar typ een gedeelte van de naam. Patiënt 'Vriezen' zie je mogelijk niet, maar 'Vriesen' wel. Als je 'Vrie' typt, zie je beide patiënten.

 4. Als een patiënt niet gevonden wordt via de lege zoekbalk, dan zoek je de patiënt op via ‘Zoek een patiënt’. Controleer de filters en zet vinkjes aan of uit waar nodig. Typ de eerste 3 letters van de achternaam achter ‘Naam’ voor voldoende resultaten: 5. Via ‘Zoek in dossiers’ op het dashboard kun je zoeken op steekwoorden in dossiers. De resultaten kunnen overweldigend zijn, dus het gebruik van overzichten werkt vaak beter. Maar om bijvoorbeeld een dossier met een bepaald meetinstrument of op een specifieke tekst in een dossier te zoeken, kan dit helpen:
 6. Stel de zoekfilters goed in via Instellingen > Gebruikersinstellingen. Is het alleen belangrijk om eigen patiënten te zien? Zet dan het vinkje aan. Wil je alleen actieve dossiers zien? Zet het vinkje dan aan. Als met deze filters de patiënt die je zoekt niet in beeld komt, kun je altijd nog via ‘Zoek een patiënt’ de filters aanpassen.


  Deze zoekinstellingen worden ook overgenomen als je een patiënt zoekt in de agenda.
  In de App staan deze instellingen onder ‘Patiënten’, onder het trechtertje rechts bovenin.
 1. Wil je weten hoeveel patiënten er in totaal in het EPD staan? Gebruik hiervoor de zoekfunctie met de vinkjes uit en klik direct op het loepje:  Alle patiënten komen dan in beeld. Het aantal zoekresultaten geeft het aantal patiënten aan: 

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
 1. Systeembeheer

 2. Geplaatst

Opmerkingen