RSS feed
Nieuws
Dec
6
Geplaatst door Support2 Incura-Abakus op 06 December 2018 03:26 PM


De NZa heeft opdracht gegeven voor het ‘kostprijsonderzoek ggz fz 2020’. Dit onderzoek is in september aangekondigd en deze week worden de formele informatieverzoeken per aangetekende post verspreid. Hierbij worden circa 750 GGZ-praktijken benaderd en voor deze praktijken is deelname verplicht. Indienen van de gevraagde gegevens moet plaatsvinden tussen maandag 10 december 2018 en 1 februari 2019. De website met meer informatie over het onderzoek vindt u op ‘kostprijsonderzoek ggz fz 2020’. Daarnaast biedt de NZa inmiddels een pagina met veelgestelde vragen.

Wij willen het voor de deelnemende praktijken uiteraard zo eenvoudig mogelijk maken om met name de gevraagde profielgegevens aan te leveren. Pas deze week is bekend geworden welke specificaties hiervoor gelden. Hoewel uit deze specificaties blijkt dat de gevraagde gegevens ook deel uitmaken van de DIS-aanleveringen, zal voor het kostprijsonderzoek toch een separate aanlevering nodig zijn. De NZa geeft uitleg op deze pagina waarom geen gebruik gemaakt kan worden van de informatie in DIS.

Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheden die Incura kan bieden om u snel over de gevraagde profielgegevens te laten beschikken. Om die reden adviseren wij de deelnemende praktijken om tot nader bericht nog geen actie te ondernemen in het aanleveren van de gevraagde gegevens. Uiterlijk eind december 2018 informeren wij u over de voorzieningen die Incura voor u kan treffen.

Heeft u nu al vragen over het kostprijsonderzoek?
Neemt u dan contact op met de NZa per mail via info@nza.nl onder vermelding van ‘kostprijsonderzoek ggz fz’.
Of telefonisch via 088 – 770 8 770.
Deelnemende praktijken kunnen ook terecht bij de accountmanager die hen vanuit het kostprijsonderzoek is aangewezen.