RSS feed
Nieuws
Apr
8
Geplaatst door Support1 Incura-Abakus op 08 april 2019 09:42 AM

Recentelijk is in de Wet BIG (Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg) opgenomen dat zorgverleners in de betreffende disciplines actief hun BIG-registratienummer in alle communicatie moeten vermelden. Zo kunnen patiënten eenvoudiger nagaan of zij met een gekwalificeerde zorgverlener te maken hebben. De overheid wil hiermee de patiëntveiligheid bevorderen.

Minister Bruins wilde dat de bovenstaande wetgeving per 1 april effectief zou worden. Vanwege de zeer korte voorbereidingstijd leverde dit veel weerstand op. Daarop heeft de minister aangegeven dat voorlopig geen handhaving zal plaatsvinden op deze regel. Zo moet iedereen alsnog voldoende tijd krijgen om de benodigde maatregelen te inventariseren en ook daadwerkelijk uit te voeren.

Ook voor uw werk in Incura kan het bovenstaande gevolgen hebben. Mogelijk wilt u BIG-nummers opnemen in de sjablonen van de facturen en overige documenten die u binnen Incura genereert. Helaas zijn momenteel nog geen samenvoegvelden beschikbaar om de BIG-nummers automatisch aan documenten toe te voegen. Uiteraard willen we dat alsnog graag voor u implementeren. Op dit moment wachten wij tot de wensen en eisen concreter worden, om dubbel werk te voorkomen. Daarna zullen wij er uiteraard voor zorgen dat u aan uw verplichtingen kan voldoen.

Voor meer informatie: de brief van de minister over het uitstel van de handhaving vindt u hier.