RSS feed
Nieuws
May
17
Geplaatst door Support1 Incura-Abakus op 17 mei 2019 04:25 PM

Vrijdagmorgen 17 mei tussen 6.00 uur en 6.50 uur heeft zich een beveiligingsincident plaatsgevonden met “meldingen/notificaties van de Incura Pro App”. Er zijn onbedoeld naar andere Incura Pro App gebruikers notificaties gestuurd. Een van de notificaties betrof één naam van een patiënt van één van onze klanten. We hebben meteen actie ondernomen om het probleem te onderzoeken. Dit werd veroorzaakt door een algemene storing bij de leverancier van de push-notificatie-server. Het probleem werd dus niet veroorzaakt door onze eigen Incura software.

Inmiddels hebben we contact gezocht met de betreffende klant waarvan een patiëntnaam is verschenen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat er geen verdere bijzondere persoonsgegevens zijn gedeeld. Wij begeleiden de praktijk hoe hier mee om te gaan in het vervolgproces.

Alhoewel deze situatie buiten onze invloed ligt, betreuren wij het dat dit heeft kunnen plaatsvinden. We gaan verder onderzoeken hoe we dit soort problemen in de toekomst kunnen beperken.