RSS feed
Nieuws
Apr
16
Geplaatst door Support1 Incura-Abakus op 16 april 2020 06:04 PM

Helaas hebben we moeten constateren dat de afgelopen twee dagen nog regelmatig problemen zijn met het beeldbellen via onze partner WeSeeDo. De oorzaak is gelukkig ontdekt door WeSeeDo. Daarom is er in overleg met hen besloten om een eigen WinBase omgeving in te richten door middel van een nieuwe URL link.

Deze eigen WinBase omgeving zorgt er voor dat uitsluitend Incura (en Abakus) gebruikers op deze omgeving gebruik maken van WeSeeDo. Daardoor verwachten we dat het beeldbellen met WeSeeDo voor jou, als Incura gebruiker, minder problemen zal gaan geven met inloggen en dienen ook mogelijke verbindingsproblemen opgelost te zijn. Verbindingsproblemen die worden veroorzaakt bij jouw provider of die van je pati├źnt, liggen buiten onze controle om op te kunnen lossen.

Vanavond (uiterlijk om 24.00 uur) kun je via deze nieuwe URL link gebruik maken van beeldbellen met WeSeeDo in onze eigen WinBase omgeving. Om in te kunnen loggen dien je de onderstaande URL link te gebruiken in de browser Chrome:

Als je een andere standaard browser ingesteld hebt dan Chrome, kopieer dan deze link en plak deze in Chrome.

Vervolgens kun je op de gebruikelijke manier inloggen in je WeSeeDo account.

We vertrouwen erop dat we je hiermee van dienst zijn en uiteraard hopen we op deze manier een oplossing te bieden voor een probleemloos gebruik van WeSeeDo!