RSS feed
Nieuws
May
8
Geplaatst door Support1 Incura-Abakus op 08 mei 2020 12:55 PM

Deze wet bestaat al sinds 2017 maar toen werd er een aantal zaken uitgesteld omdat die op dat moment voor veel zorgverleners te complex waren om te regelen. Ook nu hebben veel zorgverleners hier nog moeite mee, maar voor onze klanten hebben we het makkelijk gemaakt!

Maar inderdaad, je krijgt er wel weer een extra taak bij. Cliënten hadden al een inzage recht in je dossier maar vanaf 1 juli a.s. hebben zij ook recht op “elektronische inzage”. Ook dien je in het dossier een uitgebreide logging bij te houden wie, wanneer in welk dossier toegang heeft gehad.

Wat verandert er per 1 juli 2020?

Vanaf deze datum heeft je cliënt recht op elektronische inzage van zijn of haar dossier. Uiteraard gaan we dit voor je regelen in Incura en dat doen we via verschillende stappen.

  1. Vanaf 1 juli heb je de mogelijkheid om een standaard sjabloon te gebruiken waarin alle relevante gegevens van alle formulieren in Incura weergegeven (kunnen) worden. We kunnen ons voorstellen dat je bepaalde gegevens niet wilt delen met je cliënt omdat deze niet tot het dossier behoren maar tot je persoonlijke werkaantekeningen. Deze gegevens kun je dan weglaten uit het sjabloon. De komende maanden zullen we dit in diverse handleidingen beschrijven.
  2. Later in het jaar zullen via diverse subsidietrajecten, zoals VIPP GGZ, de dossiergegevens ook opvraagbaar zijn via een extern PGO (Persoonlijke GezondheidsOmgeving). Je krijgt dan subsidie om je dossiers geschikt te maken om deze beschikbaar te kunnen stellen aan cliënten. Zodra de subsidie regeling voor je beroepsgroep beschikbaar is, zullen wij, maar ook je beroepsvereniging, je dat melden. Vaak vindt er al vooraf afstemming plaats met de softwareleveranciers. In mei 2020 verwachten we een subsidieregeling voor de vrijgevestigde GGZ. Pas op zijn vroegst in 2021 zal er voor de paramedici een subsidieregeling komen.
  3. De logging is standaard in Incura al geregeld. We moeten het alleen nog zichtbaar maken voor de cliënt. Binnenkort ook daarover meer.

Je ziet het, je krijgt er een taak bij maar wij zullen zorgen dat dit een minimale inspanning is van jouw kant.